Home Hovedretter One pot pasta med spicy kylling

One pot pasta med spicy kylling

One pot pasta med spicy kylling 2

One pot pasta er en fantastisk opfindelse – super nemt på en travl hverdag, og så er der ovenikøbet næsten ingen opvask!

I denne version af one pot pasta med spicy kylling tilsættes det hele ikke på én gang, men lidt efter lidt, så derved adskiller den sig en lille smule fra de almindelige one pots vi har set herhjemme på det seneste. Men begrebet “one pot” dækker jo egentlig også bare over at retten tilberedes i en enkelt gryde – ikke at alle ingredienser nødvendigvis tilsættes på samme tid.

One pot pasta med spicy kylling

Versionen her er med kylling, og er på den lidt hotte side. Man bestemmer selv hvor hot det skal være alt efter hvor meget chili man vælger at tilsætte. Hjemme hos os laver vi normalt hotte retter medium i styrke. Så kan man altid efterfølgende (ved bordet) dryppe med ekstra grøn tabasco sauce, hvis man gerne vil have det stærkere.

Andre lækre pastaretter:
One pot pasta med tomat og basilikum
Bombolotti all’Amatriciana

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

One pot pasta med spicy kylling

Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • 2-3 kyllingebryster skåret i tynde strimler
  • 2 røde peber
  • 1 hel rød chili
  • 1 tsk chili flager (eller cayennepeber hvis du ikke har det)
  • 1 dåse flåede tomater (hakkede)
  • 8-9 dl hønsebouillon
  • 3/4 ps pastapenne (ca. 350-400 g)
  • 2 dl revet parmesan
  • 4 spsk smør
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 bundt frisk basilikum
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Opvarm olien i en stor gryde, og steg hvidløg og kyllingestrimler indtil kyllingen er let brunet på ydersiderne. Tip: Giv først hvert fed et "dask" med en bred kniv, så feddet bliver mast.

  2. Tilsæt rød peber i strimler, den hele chili, chiliflager, flåede tomater, bouillon, halvdelen af basilikum, og pasta, og kog i 15-20 minutter ved lav/medium varme, til pastaen er kogt.

  3. Skru helt ned til svag varme, og tilsæt smør, resten af basilikum, og salt. Når smørret er smeltet tilsættes madlavningsfløde og parmesanost. Lad retten simre videre i ca. 5-10 minutter mens du rører af og til.

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Ann-charlott walter 18. januar 2018 at 23:05

Mine børnebørn skal jeg lege med imorgen. Vi skal da så meget have hot pot. ??

Reply
Avatar
Tina 19. januar 2018 at 21:29

Hej Ann-Charlott
Nej hvor skønt – håber I fik held med retten og havde en dejlig dag 🙂 KH Tina

Reply

Leave a Comment