Home BrødopskrifterBoller Havregrynsboller

Havregrynsboller

Havregrynsboller

Havregrynsboller er hurtige at bage, og lækre at bruge i børnenes madpakker da de mætter godt. De er skønne lagt sammen med lidt pålæg og et salatblad! Der bliver ca. 9 stk ud af denne portion.

Du vil sikkert også kunne lide:
Rugbrødsboller
Gulerodsboller
Rustikke grønsagsboller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Havregrynsboller

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 9 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1,5 dl. græsk yoghurt
  • 2 dl. havregryn
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt
  • 4-600 g hvedemel
  • Blå birkes til pynt
  • 1 dl. mælk

Sådan gør du

  1. Oplæs gæren i vandet, og bland olivenolie og salt i.
  2. Tilsæt havregryn og græsk yoghurt.
  3. Tilsæt mel til dejen hænger sammen men stadig er lidt klistret.
  4. Lad djen hæve en times tid med viskestykke over.
  5. Form dejen til ca. 12 boller, som sættes til efterhævning ca. 30 minutter.
  6. Fyld 2 dybe tallerkner - en med mælk og en med blå birkes.
  7. Dyp nu hver bolle først i mælk og dernæst i birkes. Sæt på plade med birkes opad.
  8. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering