Home Desserter Eskimoæbler
Eskimoæbler

Lige så længe jeg kan huske har det været fast tradition, at vi har fået Eskimoæbler serveret på min fødselsdag. Jeg tror nok at opskriften oprindeligt stammede fra en gammel 70’er julekogebog min mor havde stående, så jeg kan ikke tage hele æren for den. Men altså – jeg har fødselsdag i dag (HURRA TIL MIG!) , så selvfølgelig skal vi da have Eskimoæbler!

Eskimoæbler består af en lækker creme lavet med æble, hindbær og andet godt, rørt op i flødeskum. Man fylder så de udhulede æbler med cremen lige inden serveringen. Man kan selvfølgelig også sagtens bare hælde cremen i en skål og servere den sådan.

Inspiration til andre lækre desserter:
Hindbærsouffle
Frugtsalat med hjemmelavet råcreme

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Eskimoæbler

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 6 store røde æbler
  • Saft af 1 citron
  • 150 g hindbær helst friske, men det er også ok med frosne
  • 2 spsk sukker
  • 3 små makroner
  • 1 dl. mandler
  • 1,5 dl. piskefløde

Sådan gør du

  1. Start med at vaske æblerne, og skære et låg af.
  2. Udhul æblerne - du kan gøre det med en ske, men det er lettere med en frugtkugler hvis du har sådan én. Dryp skallerne indvendig med citronsaft.
  3. Fjern æbleskrog, og skær frugtkødet i små tern. Dryp dem med citronsaft.
  4. Knus makronerne, og hak mandlerne.
  5. Pisk fløden til skum, og vend maste hindbær, makroner, sukker, mandler og æblestykkerne i.
  6. Tip: Gem et par hindbær til pynt.
  7. Fyld æblerne med cremen, og stil i køleskabet indtil de skal serveres. Sæt æblelåget på lige inden servering.

 

 

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Lise Sommerlund 20. november 2017 at 18:40

Den må vi prøve! Det lyder super lækkert! ?

Reply
Avatar
Tina 20. november 2017 at 20:00

Du kan godt glæde dig – de smager så skønt 🙂

Reply

Leave a Comment