Home Desserter Råcreme – den gammeldags slags

Råcreme – den gammeldags slags

Frugtsalat med råcreme

Advarsel: MORMOR MAD!

Da jeg var barn var frugtsalat med råcreme en ret typisk dessert når der kom gæster. Det var inden der var noget der hed Mathilde creme eller andre færdiglavede vaniljesaucer – nemme løsninger som i mange familier desværre fik råcremen til nærmest at uddø. Man altså; den traditionelle gammeldags frugtsalat blev serveret med en hjemmerørt råcreme – og det smagte fantastisk!

Den hjemmelavede råcreme slår stadig (synes jeg) de færdigkøbte med flere længder, bl.a. fordi den er ikke så sød som de købte (med mindre man selvfølgelig vælger at lave den sødere). Og det er nemt at lave – jeg er fan! Den kan serveres til f.eks. frisk frugt eller på toppen af en brownie.

Klik her for flere lækre dessert opskrifter

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Frugtsalat med råcreme
5 fra 1 stemme
Udskriv opskrift

Råcreme - den gammeldags slags

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 æggeblommer gerne pasteuriserede
  • 3 spsk sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 0,5 stang vanilje

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Mas dem ud i 1 spsk af sukkeret så de bliver godt fordelt..
  2. Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanilje. Det skal blive helt lyst.
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Lige inden servering vender du æggesnapsen i flødeskummet.

facebookKunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂

 

Du vil måske også kunne lide

4 comments

Avatar
Lisa A 15. december 2017 at 20:07

Uhm! Den glæder jeg mig til at sætte på bordet!
Jeg fik ofte råcreme som barn – min mormor havde en 5 kilos spand med buddingpulver, som hun kunne trylle om til råcreme (pulveret, ikke spanden). Jeg synes også det er som om dåsefrugt smagte af mere i gamle dage, især pærer. Du har vel ikke en opskrift på gode, bidske syltede pærer? 🙂
Glædelig jul <3

Reply
Avatar
Tina 16. december 2017 at 9:24

1000 tak og held og lykke med det! Du har fuldstændig ret mht pærer – jeg synes altså også at mange af dem man får i dag er en anelse vandede… jeg lover at lægge en opskrift på i nærmeste fremtid 🙂 hvis du går ind på Hverdagsro.dk s side på Facebook og giver den et like vil du sutomatisk se i dit feed når opskriften er der ? Rigtig dejlig jul til dig ?

Reply
Avatar
Carina Vedelsted 29. november 2018 at 22:37

Kan vaniljestang erstattes af ren vanilje i bøtte?
Hvis ja, hvor meget?

Reply
Avatar
Tina 30. november 2018 at 9:18

Hej Carina. Ja, det kan man godt. Hvis du bruger vaniljepulver ville jeg bruge ca. 1 tsk. Samme hvis du bruger det på tube. Kh Tina

Reply

Leave a Comment