Home Diverse Mynte lavendel sirup

Mynte lavendel sirup

Mynte lavendel sirup

Jeg har en mynte i haven, der bare breder sig helt vildt! Og det er jo bare om at udnytte, når den nu er så flittig (samtidig med at den desværre så også har næsten udryddet både rosmarin og basilikum – slemme fyr). Men men….. mynte er jo rigtig skøn til mange ting, og jeg blev forleden anbefalet at prøve at lave myntesirup. I min version er det blevet til mynte lavendel sirup, og det smager helt fantastisk. Jeg vil bruge det på pandekager, til glasur, og måske ovenpå en lækker lille isdessert.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Mynte lavendel sirup

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2 dl.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3,5 dl. sukker
  • 2 dl. vand
  • 1 lille bundt mynte
  • 15-20 stilke lavendel

Sådan gør du

  1. Skyl lavendel og mynte. Tag bladene af myntestilkene, og hak dem groft. Fjern stilkene fra lavendel.
  2. Smid det i en lille gryde sammen med sukker og vand, og kog op.
  3. Lad det koge med middel varme i ca. 10-15 min (til det begynder at tykne).
  4. Hæld siruppen over på et rent og skoldet glas, og lad det afkøle ved stuetemperatur. Når det er blevet køligt sættes det i køleskab.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment