Home BrødopskrifterBoller Müsliboller med surdej

Müsliboller med surdej

Muesliboller med surdej

Her i coronatiden har surdej jo kørt sin absolutte sejrsgang. Vi bagte surdejsboller som gale, og hægede om den boblende skønhed der stod i køleskabet.

Her et lille års tid inde i coronatiden – som begynder at føles mere som en permanent tilstand end som noget forbigående – fodrer jeg troligt min surdej en gang om ugen. Den tager glad imod, og bobler lystigt videre, også selvom der kan gå mange uger mellem jeg rent faktisk tager mig sammen til at få bagt noget med den…….

Men nu skal det være! Jeg har skruet nogle lækre müsliboller sammen – MED SURDEJ! OK, jeg tilsætter også lige lidt gær bare for lige at være sikker på at skidtet stadig virker 🙂

Af müsli kan du selvfølgelig vælge en færdigkøbt, men du kan også lave din egen – det er både hurtigt, billigere og (synes jeg) meget mere lækkert 🙂 Du får opskriften lige her.

Gør surdejen bageklar:
Start processen med at gøre din sure ven i køleskabet bageklar (altså, du fodrer den op, sætter den på køkkenbordet, og efter 3-4 timer er den hævet så meget op at den er klar). Tag en lille teskefuld af surdejen og kom i en kop med koldt vand – flyder klatten så er surdejen klar til at bage med. Hvis ikke må du lige vente lidt længere og prøve igen. Tro mig – flyder den ikke vil dejen heller ikke hæve.

Müsliboller med surdej

Bagetid 20 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

 • 1,5 dl bageklar surdej
 • 10 g gær
 • 5 dl vand
 • 1 tsk salt
 • 150 g müsli
 • 100 g fuldkornshvedemel
 • 500 g hvedemel

Sådan gør du

 1. Start med at gøre din surdejen bageklar (se hvordan i teksten ovenfor). Sæt 3-4 timer af til det.

 2. Rør surdejen sammen med vandet. Tilsæt salt, fuldkornsmel og halvdelen af det almindelige mel.

 3. Ælt resten af melet i lidt efter lidt indtil dejen er smidig og lækker.

 4. Tilsæt til sidst müsli.

 5. Lad dejen hæve i et par timer til ca. dobbelt størrelse.

 6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær (med en dejskraber) 12 boller ud af "klumpen". De skal ikke formes for meget – pas i stedet på at luften ikke trykkes ud af den,

 7. Bages med det samme ved 230 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 min. til de har fået farve.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering