Home HovedretterFjerkræ og vildt Crispy Sesam Kylling

Crispy Sesam Kylling

Crispy sesam kylling

Jeg kan rigtig godt lide asiatisk mad, og jeg har især en total svaghed for de (især kinesiske) retter, der har et touch af noget sødt. Da jeg var i Kina tidligere på året fortalte mine lokale kolleger mig, at den kombination især findes i Shanghai området, hvor de fleste retter netop har det lidt søde element. Det er lidt ligesom i en barbecue sauce eller en glasering af en skinke, hvor farin tilsættes sammen med et stærkere element.

Crispy sesam kylling rammer lige plet hos mig. Den har præcis den lækre lidt søde smag fra honning og farin, og samtidig en lækker crispy consistens.  Og så var det faktisk datteren og hendes kæreste der fandt den og serverede den for resten af familien. Jeg er totalt solgt, og kunne snildt spise den flere gange om ugen tror jeg 🙂

Du får opskriften herunder:

Crispy sesam kylling

Køkken Kinesisk
Antal 4 personer

Ingredienser

Til kyllingen:

 • 800 g kyllingebryst
 • 2 æg
 • salt, peber
 • 1 dl hvedemel
 • 1 dl maizena
 • neutral madolie (f.eks. raps eller majsolie)

Til saucen:

 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 0,5 dl akacie honning
 • 1 dl soyasauce
 • 1 dl ketchup
 • 3 spsk farin
 • 2 tsk maizena
 • 2 spsk sesamfrø
 • 2 forårsløg (fint snittet - du skal kun bruge den grønne top)

Tilbehør:

 • Jasmin ris

Sådan gør du

 1. Pisk æggene let sammen i en skål, og tilsæt salt og peber.

 2. I en anden skål blandes 1 dl maizena med 1 dl hvedemel.

 3. Skær kyllingen i tern af ca 2,5 x 2,5 cm. Stykkerne vendes derefter først i æggeblandingen, og derefter i melblandingen.

 4. Varm madolilen op i en gryde, og frituresteg nu kyllingen, ca. 6-8 stykker ad gangen. Når ét hold stykker er klar, tages de op af olien med en hulske, og drypper af på et stykke køkkenrulle mens det næste hold steges.

 5. Mens du steger blander du saucen: bland honning, soyasauce, ketchup farin, presset hvidløg og maizena i en skål.

 6. Sæt ris over til kogning (så de er klar når saucen er klar).

 7. I en anden gryde opvarmes saucen ved medium varme. Hæld saucen heri, bring den til kogepunktet, og lad den simre et par minutter til de begynder at tykne. Tilsæt de friturestegte kyllingestykker, og varm det hele igennem. Drys med sesamfrø og forårsløg, og servér straks med de kogte ris.

Du vil sikkert også kunne lide:

Opskrift på kinesisk nudelret
Opsrkift på kinesiske stegte ris med rejer og hoisin sauce

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering