Home Diverse Snebolde

Snebolde

Snebolde

Du kender garanteret sneboldene man køber her til jul? Altså, de der skønne marcipan tingester med chokolade og hvidt omkring? Vi er vilde med dem herhjemme, så selvfølgelig skulle vi da også lige prøve om vi ikke kunne gøre Toms kunsten efter. Jeg synes, at vores snebolde blev et rigtigt godt bud på en hjemmegjort variant. De har et sprødt “knas” når man bider i dem (specielt når de har fået lov til at ligge en dags tid), og selve marcipan og chokoladesmagen er selvfølgelig i top. De er ikke som dem man køber, men et lækkert sødt alternativ!

Når jeg skal lave dem næste gang tror jeg jeg vil tilsætte f.eks. lidt friskpresset appelsinsaft eller Grand Marnier til marcipanen for at få lidt modspil til alt det søde.

Snebolde

Hvad kunne du tænke dig at tilsætte af smage til sneboldene?

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Snebolde

- hjemmelavede marcipan snebolde

Forfatter Tina

Ingredienser

 • marcipan
 • mørk chokolade
 • 1 dåse kikærter
 • flormelis
 • tandstikkere

Sådan gør du

 1. Start med at trille marcipanen til kugler i en passende størrelse (de skal ikke være for store). Stik en tandstikker i hver kugle, og lad nu kuglerne ligge på en tallerken og tørre ved stuetemperatur en times tid.

 2. Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter. Dyp hver kugle i chokolade, og stil dem til tørre. Du kan f.eks. stikke tandstikkerne ned i flamingo, oasis, eller (som jeg) i en rulle toiletpapir..... Lad dem tørre helt.

  Snebolde
 3. Si vandet fra kikærterne - det er kun vandet du skal bruge.

 4. Dyp nu (en ad gangen) kuglerne først i kikærtevand, og derefter i flormelis. Det gøres nemmest ved at du fylder den ene hånd med flormelis for herefter med små hurtige bevægelser "dupper" marcipankuglen rundt, så den får flormelis over det hele. Dette gentages et par gange, da væden vil trænge ud og få kuglen til at se våd ud i første omgang.

 5. Træk tandstikkerne ud, og lad kuglerne ligge til tørre i nogle timer.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering