Home Diverse Rabarbercurd

Rabarbercurd

Rabarbercurd

Da jeg var i haven forleden så jeg, at vores rabarberplante allerede – trods vintervejret – var begyndt at få små lyserøde knolde. Så ved man at foråret er på vej! Det fik mig samtidig til at huske, at jeg faktisk stadig havde et par poser rabarber liggende i fryseren fra sidste sommer, og der skal da helt klart bruges inden den nye sæson sætter i gang.

Jeg fik brugt én af poserne på en lækker omgang rabarbercurd, som smager så skønt både som smørepålæg på f.eks. et stykke ristet brød, knækbrød eller et rundstykke, eller som fyld i stedet for marmelade i hindbærsnitter, fastelavnsboller og meget andet. Det har en skøn sød og lidt syrlig smag, og smager bare af sol og sommer.

Farven på din rabarbercurd vil variere alt efter hvor røde dine rabarber er. Mine rabarber fra haven er ret så røde, så min rabarbercurd fik næsten farve som en thousand island dressing. Jeg tilsætter aldrig kunstig farve til min curd.

Rabarbercurd kan godt være lidt tricky at have med at gøre, og jeg synes det kan være svært at opnå den lækre cremede konsistens som er så skøn. Jeg har ofte oplevet at den er blevet alt for tynd. Jeg snyder derfor lidt, og tilsætter en lille smule melatin i min version, og det virker hver gang.

 

 ♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Rabarbercurd

Lækker cremet rabarbercurd

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 400 g rabarber (gerne fra frost)
 • 200 g sukker
 • 0,5 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk vand
 • 0,5 citron
 • 0,5 tsk rød Melatin
 • 40 g smør
 • 2 pasteuriserede æg

Sådan gør du

 1. Snit rabarberne i stykker a ca. 1 cm. Kog dem til en kompot sammen med sukker, vaniljepulver, vand og saften af den halve citron. Hvis du bruger frosne (optøede) rabarber tager det ca. 10 minutter - bruger du friske rabarber tager det lidt længere. De skal være helt kogt ud.

 2. Sigt kompotten gennem en si og ned i en skål.

 3. Den siede rabarbersaft sættes nu over vandbad, og smørret blandes i.

 4. Når smørret er smeltet, røres de 2 parteuriserede æg i (pisk dem lige sammen først), og blandingen varmes igennem stadig over vandbad. Blandingen vil være tyktflydende.

 5. Bland melatin med lidt sukker, og drys blandingen over curden. Lad den komme op og koge et øjeblik mens du rører godt.

 6. Hæld den varme curd på et rent glas med tætsluttende låg, og sæt den straks i køleskab. Opbevar den i køleskab, hvor den kan holde sig et par uger. Når den er blevet kold vil den have fået den lækre cremede konsistens.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering