Home Opskrifter der indeholderÆbler Æble rabarber saft

Æble rabarber saft

Æble rabarber saft

Hjemme hos os byder haven lige nu på både æbler og rabarber i overflod. Der er virkelig mange i år. Jeg har tidligere lavet både æblesaft og rabarbersaft – men jeg har ikke før prøvet at mixe de to! Det er så hermed gjort, og det kan da klart anbefales. Æble rabarber saft smager super skønt, så det er i hvert fald en variant der er kommet for at bliver her i familien!

Æble rabarber saft

Æble rabarber saft får en fin lyserød / lysorange farve. Jeg valgte at bibeholde den ufiltreret, så den har et ikke-gennemsigtigt look der er rigtig fint. Drik den iskold blandet med halvt saft + halvt danskvand. I voksenudgaven kan den desuden med fordel tilsættes et skvæt Grand Marnier.

LÆS OGSÅ:

Opskrift på hjemmelavet vindruesaft
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æble Rabarber Saft

Skøn hjemmelavet saft

Samlet tid 1 time
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1,5 kg æbler (jeg brugte madæbler)
  • 650 g rabarber
  • 1,25 l vand (+ 0,5 liter der skal i senere)
  • 2 usprøjtede citroner
  • 3 dl sukker
  • 3 tsk citronsyre

Sådan gør du

  1. Vask æblerne godt og skær dem i kvarte (du behøver ikke at fjerne kærnehus). Vask rabarberne, og skær dem i ca. 5 cm lange stilke. Begge dele fyldes i en stor gryde.

  2. Skær citronskallen af citronerne - der er vigtigt at alt det hvide skæres væk. Fyld skallen i gryden, og pres citronsaften derned i også.

  3. Tilsæt 1,25 l vand, og bring blandingen i kog. Lad det småkoge i ca. 20 minutter ved middel/lav temperatur.

  4. Tag gryden af varmen, og si det hele. Hæld den siede masse i en ren gryde, og tilsæt yderligere 0,5 liter vand.

  5. Tilsæt sukker, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter.

  6. Fjern alt det hvide skum der samler sig på overfladen.

  7. Tilsæt citronsyre, og bring blandingen i kog igen.

  8. Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker. Der bliver ca. 1,5 liter i alt. Opbevar saften i køleskab.

  9. Drik den skønne ufiltrerede saft iskold. Blandingsforholdet med vand eller danskvand er ca. halvt af hver.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering