Hjemme hos os byder haven lige nu på både æbler og rabarber i overflod. Der er virkelig mange i år. Jeg har tidligere lavet både æblesaft og rabarbersaft – men jeg har ikke før prøvet at mixe de to! Det er så hermed gjort, og det kan da klart anbefales. Æble rabarber saft smager super skønt, så det er i hvert fald en variant der er kommet for at bliver her i familien!
Æble rabarber saft får en fin lyserød / lysorange farve. Jeg valgte at bibeholde den ufiltreret, så den har et ikke-gennemsigtigt look der er rigtig fint. Drik den iskold blandet med halvt saft + halvt danskvand. I voksenudgaven kan den desuden med fordel tilsættes et skvæt Grand Marnier.
LÆS OGSÅ:
Opskrift på hjemmelavet vindruesaft
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æble Rabarber Saft
Skøn hjemmelavet saft
Ingredienser
- 1,5 kg æbler (jeg brugte madæbler)
- 650 g rabarber
- 1,25 l vand (+ 0,5 liter der skal i senere)
- 2 usprøjtede citroner
- 3 dl sukker
- 3 tsk citronsyre
Sådan gør du
-
Vask æblerne godt og skær dem i kvarte (du behøver ikke at fjerne kærnehus). Vask rabarberne, og skær dem i ca. 5 cm lange stilke. Begge dele fyldes i en stor gryde.
-
Skær citronskallen af citronerne - der er vigtigt at alt det hvide skæres væk. Fyld skallen i gryden, og pres citronsaften derned i også.
-
Tilsæt 1,25 l vand, og bring blandingen i kog. Lad det småkoge i ca. 20 minutter ved middel/lav temperatur.
-
Tag gryden af varmen, og si det hele. Hæld den siede masse i en ren gryde, og tilsæt yderligere 0,5 liter vand.
-
Tilsæt sukker, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter.
-
Fjern alt det hvide skum der samler sig på overfladen.
-
Tilsæt citronsyre, og bring blandingen i kog igen.
-
Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker. Der bliver ca. 1,5 liter i alt. Opbevar saften i køleskab.
-
Drik den skønne ufiltrerede saft iskold. Blandingsforholdet med vand eller danskvand er ca. halvt af hver.