Home Diverse Poke Bowl a’la Hverdagsro

Poke Bowl a’la Hverdagsro

Poke Bowl

Har du prøvet at lave Poke Bowl? Poke Bowl er en af de der lidt moderne retter, der de seneste par år er poppet op på nettet, både på de sociale medier og på madblogs. Ud over at være sådan lidt smart, så er det rent faktisk også en rigtig lækker aftensmad, og helt klart på den sunde side. Jeg er fan!

Poke Bowl er oprindeligt fra Hawaii, og i den oprindelige form er det tilsat rå fisk som f.eks. rå tun. Retten er typisk tilsat inspiration også fra det asiatiske køkken i form af soya sauce eller lignende. Man kan google sig til meget mere information om poke og historien bag, men ganske kort er det altså en salat der bare smager helt vanvittigt godt!

Min version of Poke Bowl er (selvfølgelig) ikke helt autentisk, men derimod en variant der er skaleret lidt efter vores danske smagsløg. Og efter hvad vi godt kan lide i vores familie 🙂 Jeg har brugt ferskrøget laks i stedet for helt rå fisk, men faktisk ville en rå tun også have været helt fantastisk. Men vær sikker på kvaliteten og friskheden inden du går den vej!

Jeg dryssede min Poke Bowl med sorte sesamfrø, som jeg synes er enormt smukke. Og historien er lidt sjov: Jeg var i Kina tidligere på året, og faldt over de fine sesamfrø, som jeg selvfølgelig måtte have med hjem i bagagen. Da jeg så kom hjem fandt jeg ud af, at man selvfølgelig sagtens kan købe sorte sesamfrø også i Danmark… Men vores er altså hjembragt fra Xiamen.

LÆS OGSÅ:  Opskrift på grønkålssalat med appelsin og granatæble

Poke Bowl a'la Hverdagsro

Køkken Amerikansk
Keyword Salat
Forb. tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Salat:

 • 1 Romaine salathoved
 • 2 avocado
 • 1 mango
 • 1 agurk
 • 0,5 løg
 • 200 g ferskrøget laks
 • 3-4 spsk Kikkoman Poke Sauce
 • 4 dl brune ris
 • 3-4 spsk sorte sesamfrø

Spicy mayonnaise:

 • 1 dl mayonnaise
 • 2 spsk grøn tabasco sauce

Sauce:

 • Hoisin sauce (fra f.eks. Blue Dragon)

Sådan gør du

 1. Skær den røgede laks i strimler, og mix den med poke saucen. Lad den marinere i 15-30 minutter mens du laver resten.

 2. Kog de brune ris (husk at kogetiden på brune ris er noget længere end på hvide).

 3. Mix mayonnaisen med den grønne tabasco sauce, og lad den trække indtil servering.

 4. Snit alle grønsagerne.

 5. Lad de kogte ris køle lidt af, og læg dem herefter i bunden af et fad. Over risene lægger du nu grønsagerne og laksen i opdelte sektioner. Dryp det hele med hoisin sauce, og drys med sorte sesamfrø.

 6. Serveres med ekstra hoisin sauce samt den rørte mayonnaise.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering