Home Jul Julemüsli a’la Hverdagsro

Julemüsli a’la Hverdagsro

Julemüsli

Morgenmad i december bliver endnu bedre med en hjemmelavet julemüsli. Denne har en skøn smag af jul, og når du laver det vil hele huset dufte helt fantastisk! Hverdagsro’s julemüsli adskiller sig fra den klassiske müsli ved at være proppet med skønne julekrydderier, og evt. lige tilsat et ekstra drys hygge i form af hakket hvid chokolade.

Hjemme hos os er købe-müsli blevet nærmest bandlyst efter vi er begyndt at lave det selv. Det smager bare SÅ meget bedre, og det er ret hyggeligt at lave, så det er bare at gå i gang 🙂

Spis müslien til morgenmad på en gang græsk yoghurt eller skyr.

Opskrift på klassisk hjemmelavet müsli

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Jule müsli

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 5 dl. havregryn
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. usaltede pistacienødder
  • 1 dl. ahornsirup
  • 0,5 dl. vand
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk tørret ingefær
  • et nip stødte nelliker
  • 1 dl. tørrede tranebær
  • 1 dl. rosiner gerne de lyse
  • evt. 0 5 dl. hakket lys chokolade

Sådan gør du

  1. Bland i en skål havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, hakkede pistacienødder, og krydderier.
  2. I en anden lille skål blandes ahornsirup og vand, som opvarmes i mikroovn ca. 20 sek.
  3. Sirupsblandingen mixes i havregrynsblandingen, og det hele fordeles jævnt på en bageplade m. bagepapir på.
  4. Bages i ovnen v. 120 grader ca. 25 minutter.
  5. Lad müslien afkøle på bagepladen, og når det er håndvarmt kan du blande rosiner og tørrede tranebær i. Det skal være helt afkølet inden du evt. rører hvid chokolade i.
  6. Når den færdige müsli er helt kold putter du den i en beholder med tætsluttende låg.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment