Home Drinks Lemonade med basilikum – fra Savannah

Lemonade med basilikum – fra Savannah

Lemonade med basilikum

Vi har en svaghed for basilikum hjemme hos os. Måske fordi vores søde lille hund hedder Basil (og det var ikke noget vi selv fandt på)? Eller måske fordi vi har en klar hang til italienske smage og dufte, og stikker du snuden ned i en frisk buket basilikum, ja så er det da nærmest som at befinde sig midt på Campo di Fiori på en markedsdag. Jeg elsker det!

Lemonade med basilikum

Opskriften her stammer faktisk ikke engang fra Italien, men derimod fra Savannah, der ligger i den amerikanske sydstat Georgia.  Manden i huset var sidste år på konference derovre, og boede i den forbindelse et par nætter på det sødeste lille Inn i Savannah. Deres signatur drink var netop denne lemonade med basilikum, som så i voksenversionen blev blandet op med enten vodka eller gin. Det er en virkelig skøn variant af en klassisk sommerlemonade; præcis så dejlig frisk og svalende som sådan én skal være, og med en skøn smag af citron og basilikum.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

 

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Lemonade med basilikum

Opskrift fra Savannah

Køkken Amerikansk
Antal 1 person
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Sirup:

  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl friske basilikumblade

Lemonade:

  • 3 cl basilikum sirup
  • 3 cl citronsaft
  • danskvand
  • isterninger
  • frisk basilikum og en citronskive til pynt

Sådan gør du

  1. Kog en sirup af sukker, vand og friske basilikumblade. Når sukkeret er opløst tager du gryden af varmen, og lader siruppen køle af med bladene i. Når den er afkølet, sis basilikumbladene fra, og siruppen sættes i køleskab. Den skal være helt kold før du bruger den.

  2. Fyld et glas op med isterninger. Hæld heri basilikumsirup og citronsaft, og rør rundt. Top glassert op med danskvand, og pynt med frisk basilikum og evt en citronskive.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering