Home DrinksKolde drikke Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hos mig er hylden lige sprunget ud indenfor de seneste par dage. Det dufter helt fantastisk når man – på sin aftentur med hunden – går forbi en hyldebærbusk; man kan næsten kun stoppe op og nyde duften af dansk sommer.

Og siger man hyldeblomster siger man næsten også automatisk “Så må jeg da ud og have plukket nogle skærme, og få lavet noget saft”! Gør man ikke? Hvis ikke, så skulle man faktisk tage at gøre det, for det er super let at lave, og smager fantastisk. Og så kan det jo bruges til både en almindelig saftevand, til sommerdrinks, i koldskålen, og f.eks. til at røre en kageglasur op i. Kun fantasien sætter grænserne!

Varianten jeg laver indeholder ikke konserveringsmidler, så jeg plejer at fryse den ned i mindre portioner, hvis vi ikke lige kan få det hele drukket indenfor en rimelig tid.

Andre lækre opskrifter med hyldeblomst:
Hyldeblomst mimosa
Hyldeblomst pandekager

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Hyldeblomstsaft

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2 l.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 40 hyldeblomstskærme uden stilk
 • 250 g lyst rørsukker
 • 700 g sukker
 • 3 citroner økologiske - det er vigtigt her
 • 0,5 vanillestang
 • 2 l. vand

Sådan gør du

 1. Start med at plukke dine hyldeblomstskærme. De skal helst plukkes fra et sted der ikke er i nærheden af biltrafik.
 2. Ryst skærmene godt, og lad dem stå i en skål med koldt vand over et lille stykke tid, så de smådyr der alligevel skulle have sneget sig med ind, er sunket til bunds. Læg dem på et rent viskestykke for at tørre lidt.
 3. Fyld vand, rørsukker og sukker i en gryde og varm op. Tilsæt den halve vanillestang, som lige først flækkes på langs. Lad det varme op til alt sukkeret er opløst.
 4. Tilsæt citroner i skiver samt hyldeblomsterskærmene og rør rundt.
 5. Lad blandingen afkøle, dæk den til med film, og sæt den i køleskab. Her skal den nu stå ca. 3 dage. Rør et par gange om dagen i blandingen.
 6. Efter 3 dage skal blandingen sies. Først gennem en almindelig si, og derefter (for at få det ekstra rent) gennem et vådt og rent viskestykke.
 7. Hældes nu på rene flasker (evt. skyllet i atamon) eller beholdere der kan fryses ned.
 8. Opbevares i køleskab.
 9. Saften fortyndes med 3-4 dele vand, afhængig af hvor stærk du vil have det.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering