Home BrødopskrifterBrød Afternoon Tea – med cucumber sandwiches og strawberry shortcake

Afternoon Tea – med cucumber sandwiches og strawberry shortcake

Afternoon tea

I anledning af det kongelige bryllup i England i dag, byder vi da selvfølgelig her på Hverdagsro på en klassisk Afternoon Tea. Selve essensen af en Afternoon Tea er at nyde. Det skal gå langsomt, og jeg tror der popper billeder op på nethinden hos de fleste af butleren der serverer for nydeligt klædte damer, så de kan indtage teen. Hvem husker ikke Hudson i Upstairs and Downstairs… Afternoon Tea er et levn fra en fjern fortid, fra før IT alderen, hvor man måske var lidt mere tilstede i nuet end vi oftest er nu. Afternoon Tea er tiden hvor mobilen slukkes, og man nyder.

Vores Afternoon Tea byder i dagens anledning på klassiske cucumber sandwiches (agurke sandwich) og en lille sød strawberry shortcake, som en er lille kage dækket af friske jordbær og flødeskum. Der er vist lidt diskussion om hvorvidt strawberry shortcake er engelsk eller amerikansk, men netop i dag hvor bruden er fra Staterne tænker jeg den er ret passende under alle omstændigheder 🙂 Skulle der have været en enkelt ting mere havde det hos os været hjemmebagte scones med lemoncurd (find opskriften lige her).

Kongeligt i England

Nu vil vi nippe vores Earl Grey te og spise lækkerierne mens vi ser på brylluppet fra Windsor. Der er ikke noget så hyggeligt som et godt globryllup på TV 🙂

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Cucumber Sandwiches

Køkken Engelsk
Tilb. tid 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 8 skiver lyst sandwichbrød
  • smør
  • tynde agurkeskiver
  • frisk dild
  • fint salt, peber

Sådan gør du

  1. Smør alle brødskiverne med smør, og skær skorpen af.

  2. Dæk en skive brød med tynde agurkeskiver og godt med frisk dild, og drys med salt og peber. Tip: gør dig umage med at skære agurkeskiverne tyndt - de skal ikke være mere en 1-2 mm. Læg endnu en smurt brødskive over. Lad dem trække - gerne en halv times tid.

  3. Skær hver firkant på skrå til 2 trekanter. Servér.

 

Strawberry Shortcake

Forb. tid 10 minutter
Bagetid 25 minutter
Antal 9 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 1,5 dl smør (blødt)
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver

Topping:

  • 2-3 spsk Grand Marnier el.lign.
  • friske jordbær
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (ingen varmluft).

  2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

  3. Tilsæt kærnemælk, æg og vaniljepulver, og mix godt.

  4. Sigt alle de tørre ingredienser i, og vend dejen sammen.

  5. Fyld dejen i en smurt muffinsform, og bag kagerne i ca. 15-20 minutter. Prøv med en tandstik om de er gennembagt.

  6. Lad kagerne køle lidt af inden de forsigtigt tages ud af formen. Tip: det er vigtigt at de ikke er for varme når de tages ud af forme, da de så  nemt går i stykker.

  7. Lad dem afkøle lidt. Mens de stadig er lidt lune skæres toppen af (skal ikke bruges). Skærefladen dryppes med lidt Grand Marnier. Pisk fløden til skum, og sprøjt små toppe på. Herover lægges skiver af friske jordbær.

  8. Pynt evt med friske blomster, mynte el.lign.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering