Kryddersmør er et skønt tilbehør til alle sommerens grillretter, og lige nu hvor ramsløgene er på deres højeste er det oplagt at lave en skøn ramsløgssmør ud af dem. Tilberedningen af ramsløgssmør ligner fremgangsmåden for de fleste andre hjemmelavede kryddersmør typer, og det tager ikke lang tid at lave.
Tip: Brug altid “rigtigt” smør når du laver kryddersmør (dvs. ikke blandingsprodukter).
LÆS OGSÅ:
Opskrift på ramsløgspesto
Opskrift på ramsløgssalt
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Ramsløgssmør
Dejlig hjemmerørt kryddersmør med ramsløg
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 20 blade ramsløg
- 1 øko citron (skallen af en halv citron, og evt. saften af hele citronen)
- 1 fed presset hvidløg
- 0,5 tsk groft salt
Sådan gør du
-
Skyl ramsløgsbladene grundigt og snit dem groft.
-
Fyld ramsløg, citronskal, evt. citronsaft, hvidløg og salt i en blender, og blend til det er relativt fint.
-
Mix nu blandingen (med en håndmixer) sammen med det bløde smør.
-
Løg et stort stykke husholdningsfilm ud på køkkenbordet, og form en "pølse" af smørret på midten (diameter ca. 5-6 cm). Rul nu filmen stramt rundt om pølsen - væden der evt kommer ud fjernes. Luk enderne ved at rulle dem sammen.
-
Læg pølsen i køleskab i mindst 5-6 timer, og gerne til dagen efter.
-
Skær kryddersmørret i skiver og server!