Home Desserter Appelsinmousse
Appelsinmousse

Appelsinmousse er en rigtig lækker dessert, der sagtens kan stå alene, men som også er et rigtig lækkert supplement til f.eks. en chokoladerig brownie eller lignende. Moussen her bliver lækkert blød – hvis du ønsker at bruge den som et lag i en kage, skal der en del mere husblas i for at gøre den stiv nok til at kunne holde faconen.

Jeg serverede den denne gang i portionsglas til en brownie (se opskriften lige her); et andet alternativ er at sprøjte moussen ind i en sammenrullet pandekage til en Rådhuspandekage.

Brownie med appelsinmousse

 

 ♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Appelsinmousse

Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 3 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 2-3 appelsiner
  • 4 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.

  2. Pisk æggeblommerne lyse med sukkeret.

  3. Pres appelsinsaften, si den, og hæld den i æggemassen sammen med citronsaft.

  4. Vrid husblassen, og put det i en lille gryde med 2-3 spsk vand. Smelt husblassen over svag varme. Når det er helt smeltet afkøles det et øjeblik, og vendes derefter i æggeblandingen.

  5. Sæt blandingen i køleskab, mens du pisker flødeskum i én skål, og æggehviderne (som skal være stive) i en anden.

  6. Tag æggeblommeblandingen ud af køleskabet - den skal gerne være begyndt at tykne lidt nu. Vend forsigtigt først flødeskum og dernæst æggehviderne i blandingen. Fyld moussen på glas, og sæt dem på køl.

  7. Desserten skal gerne stå i køleskab et par timer inden servering, så den får lov til at sætte sig rigtigt.

  8. Tip: Hvis du vil bruge moussen i en kage skal du en del mere husblas (ca. 5 blade) for at det bliver stift nok.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment