Home Desserter Champagne gelé

Champagne gelé

Champagnegele

For mange år siden hev jeg denne opskrift ud af et ugeblad, og nu har jeg så endelig fået prøvet den. Helt ærligt – Champagne gelé er da en oplagt dessert til nytårsaften, eller hva?

Det er ret let at lave, og har den fordel at det laves i forvejen, så når gæsterne sidder ved bordet i løftet stemning, så er der faktisk ikke andet for dig at gøre end at hente glassene i køleskabet, og i ro og mag sætte dem på bordet. Så bliver det da ikke lettere! Geléen har en blid og sød smag, og så kan man jo altid servere et glas champagne til også 🙂 Jeg vil anbefale at servere den sammen med masser af friske bær eller anden frisk frugt. Du kan også servere den alene, men så bliver det lidt rigeligt “gele agtigt” efter min smag. Men en sjov og alternativ måde at få champagne på!

Tip: Der skal efter opskriften 5 blade husblas i. Det gør geléen meget fast. Hvis du ønsker geléen lidt mindre fast og lidt blødere, skal du skære lidt ned på husblassen.

Desserten laves i champagneglas – enten høje fløjter eller brede champagneskåle. Da det skal stivne i køleskabet, er det  lettest med de lavere champagneskåle, da de er nemmest at få plads til i køleskabet. Men det kan selvfølgelig også laves i alle mulige andre former for glas – det ser dog flottest og mest festligt ud serveret i et glas med stilk.

Andre idéer til lækre nytårsdesserter:
Frugtsalat med hjemmelavet råcreme
Hindbærsoufflé
Italiensk chokoladetærte

Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Champagne gelé

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 2,5 dl vand
  • 5 blade husblas
  • 2,5 dl. champagne eller cava
  • Pynt:
  • Frisk frugt f.eks. jordbær

Sådan gør du

  1. Læg husblas i kold vand i 5 minutter.
  2. Kog en lage af sukker og vand. Vrid husblassen, og put den i lagen. Lad den blive opløst heri.
  3. Lad sukkerlagen blive lunken, og tilsæt så champagnen.
  4. Til: Hæld nu væsken over i en kande - så er det lettere at fylde glassene uden at få kanten af glassene snavset til.
  5. Hældes på glas, der straks sættes i køleskab.
  6. Lad geléen stivne - det tager ca. 4 timer.
  7. Klar til servering - servér med frisk frugt, f.eks. jordbær.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering