Home Diverse Rabarbersaft
Rabarbersaft

Rabarbersaft er smagen af sol og sommer. For mig er det også smagen af barndom. Hver sommer besøgte vi min farmor og farfar på Lolland, hvor min far var fra. Min farmor serverede altid hjemmelavet saft når vi kom – ribs, rabarber osv. De havde en stor gammel have, og jeg husker det som om de dyrkede ALT derude. Det var såmænd ikke for at jeg var så specielt vild med farmors hjemmelavede saft – jeg ville nok egentlig hellere have haft et glas velkendt saftevand med nogle E numre i  🙂  Men som voksen er jeg altså blevet vild med hjemmelavet saft. Jeg kan godt lide at vide hvad der er i (OK, selvom det af og til er temmeligt frodige mængder af sukker), og så er der altså noget “prægtigt” og overskudsagtigt ved selv at have lavet det.

Rabarbersaft får den smukkeste røde farve, og smager helt forrygende både som en almindelig saftevand (hvor du blander op med cirka halvt vand / halvt saft), eller blandet i en lækker cocktail.

Saften opbevares i køleskab, hvor den kan holde sig i et par uger. Du kan også med fordel fryse den ned.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Rabarbersaft

Samlet tid 19 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarber (de skal gerne være så røde som muligt)
  • 400 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 citroner
  • 1 l vand

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne og skær dem i stykker á 1-2 cm. Fyld dem op i en gryde.

  2. Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Kom både korn og vaniljestangen ned i gryde.

  3. Tilsæt saften fra de 2 citroner, samt vand og rørsukker.

  4. Kog blandingen i ca. 8-10 minutter. Tip: skum evt overfladen under kogningen.

  5. Placér en stor si over en røreskål. I sien lægges et tyndt rent viskestykke, ostelærred el.lign.

  6. Hæld raberberblandingen i sien lidt ad gangen, og pres saften gennem klædet med en grydeske.

  7. Fyld den siede saft i en renset flaske, og opbevar saften i køleskab. Kan holde sig et par uger. Alternativt kan du også fryse saften ned.

  8. Saftevand: Blandes ca. halvt vand / halvt rabarbersaft.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment