En blondie kage er enkelt beskrevet en hvid variant af en brownie (er du overrasket?!). De bages næsten altid med hvid chokolade, og skæres ud i tern præcis som du ville gøre ved en brownie. Den har også samme flade lidt kompakte form, og skal ikke have specielt meget farve på toppen men se “blond” ud.
I denne version er den hvide chokolade udskiftet med marcipan – mest fordi jeg havde marcipan i fryseren men ingen hvid chokolade! Men engang imellem kan der jo komme noget helt fantastisk ud af tilfældigheder, og denne chokoladeløse blondie variant blev virkelig god!
Tip: Hvis du har rester af marcipan – f.eks. til jul – så frys det ned. Det holder sig længe i fryseren, og kan i frossen stand rives på rivejern direkte i en kagedej.
Opskrifter til dig der mere er til brownies:
Brownies med cream cheese swirl
Brownies uden chokolade
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Blondies uden chokolade
Ingredienser
- 100 g. smør eller margarine
- 200 g marcipan frosset
- 3 æg
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljepulver
- 250 g græsk yoghurt 2%
- 2 dl. mel
- Revet skal af en citron øko
- 75 g tørrede brombær kan udelades eller erstattes af andre tørrede bær
Sådan gør du
-
Smelt margarinen.
-
I en skål røres æg og sukker lyst.
-
Riv marcipan og citronskal i æggeblandingen.
-
Vend resten af ingredienserne i dejen, incl. den smeltede margarine.
-
Hæld dejen i en foret firkantet form, ca. 20 x 20 cm.
-
Bages ved 175 grader i 25-30 minutter.
-
Kagen er færdig når den har fået lidt farve i kanten, men ellers ser meget lys ud.
-
Når den er afkølet let, skærer du kanterne af, og skærer resten ud i firkanter. Jeg får 9 ud af denne portion.