Home Kageopskrifter Blondies uden chokolade

Blondies uden chokolade

Blondies uden chokolade

En blondie kage er enkelt beskrevet en hvid variant af en brownie (er du overrasket?!). De bages næsten altid med hvid chokolade, og skæres ud i tern præcis som du ville gøre ved en brownie. Den har også samme flade lidt kompakte form, og skal ikke have specielt meget farve på toppen men se “blond” ud.

I denne version er den hvide chokolade udskiftet med marcipan – mest fordi jeg havde marcipan i fryseren men ingen hvid chokolade! Men engang imellem kan der jo komme noget helt fantastisk ud af tilfældigheder, og denne chokoladeløse blondie variant blev virkelig god!

Tip: Hvis du har rester af marcipan – f.eks. til jul – så frys det ned. Det holder sig længe i fryseren, og kan i frossen stand rives på rivejern direkte i en kagedej.

Opskrifter til dig der mere er til brownies:
Brownies med cream cheese swirl
Brownies uden chokolade

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Blondies uden chokolade

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 9 stk.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 100 g. smør eller margarine
  • 200 g marcipan frosset
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 250 g græsk yoghurt 2%
  • 2 dl. mel
  • Revet skal af en citron øko
  • 75 g tørrede brombær kan udelades eller erstattes af andre tørrede bær

Sådan gør du

  1. Smelt margarinen.
  2. I en skål røres æg og sukker lyst.
  3. Riv marcipan og citronskal i æggeblandingen.
  4. Vend resten af ingredienserne i dejen, incl. den smeltede margarine.
  5. Hæld dejen i en foret firkantet form, ca. 20 x 20 cm.
  6. Bages ved 175 grader i 25-30 minutter.
  7. Kagen er færdig når den har fået lidt farve i kanten, men ellers ser meget lys ud.
  8. Når den er afkølet let, skærer du kanterne af, og skærer resten ud i firkanter. Jeg får 9 ud af denne portion.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering