Home Fastelavn Fastelavnsboller med marcipan og chokolade

Fastelavnsboller med marcipan og chokolade

Fastelavnsboller med marcipan og chokolade

Jeg har SÅDAN glædet mig til at skulle i gang med at bage fastelavnsboller i år. Der er bare sådan noget virkelig forårsagtigt ved dem, og jeg begynder så småt at længes efter lysere dage, spirende løgsvækster, og – nå ja – fastelavnsboller. Jeg havde denne gang en rest marcipan liggende fra jul der skulle bruges, så den kom i denne skønne variant, sammen med noget mørk chokolade. Glasuren på toppen lavede jeg rimeligt kakao kraftig, da det giver et lækkert modspil til den søde marcipan. De kan varmt anbefales!

Fastelavnsboller med marcipan og chokolade

I får opskriften nedenfor. Ha’ en dejlig dag!

LÆS OGSÅ:
Fastelavnsboller med creme og remonce
Semlor – svenske fastelavnsboller

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Fastelavnsboller med marcipan og chokolade

Antal 12 stk

Ingredienser

Dej:

  • 1,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g blødt smør eller margarine
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 350-400 g hvedemel

Fyld:

  • 170 g marcipan
  • 170 g smør (blødt)
  • 170 g sukker
  • 12 stk mørk chokolade (jeg brugte Carletti 70%) svarer til ca. 50-75 g

Pynt (glasur + drys):

  • 4 spsk flormelis
  • 4 spsk kakao
  • lidt vand
  • hakkede pistacienødder

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken så den bliver lunken. Opløs gæren  heri.

  2. Rør æg, sukker og salt i, og dernæst mel og kardemomme. Til sidst røres blødt smør/margarine i dejen. Dejen skal være meget blød men sammenhængende. Lad den gerne stå og røre i maskinen i 5-8 minutter.

  3. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

  4. Mens dejen hæver laver du fyldet: Rør marcipan, blødt smør og sukker sammen til en ensartet masse. Og det var sådan set det!

  5. Når dejen er hævet deler du den i 12 lige store dele (jeg er lidt nørdet, så jeg vejer som regel af, så jeg er sikker på de bliver lige store).

  6. Hver del formes til en bolle, som du ruller ud til en flad pandekage på køkkenbordet, diameter ca 8-10 cm (husk mel på bordet!). Midt på pandekagen lægger du en teskefuld marcipanfyld, og herover et stykke mørk chokolade. Luk pandekagen sammen (vær grundig). og sæt fastelavnsbollen på en bageplade med lukningen nedad.

  7. Lad dem efterhæve i ca. 20-30 minutter mens ovnen varmer op.

  8. Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 12-13 minutter til de har fået farve.

  9. Lad dem afkøle på en bagerist, og når de er kolde pyntes med glasur og f.eks. hakkede pistacienødder.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering