Home Kageopskrifter Klassens time kage

Klassens time kage

Klassens time kage

De fleste af os kender godt det med at skulle bikse en kage sammen, enten til klassens time, skolefester eller andet, hvor kagen helst skal række til mange og ikke være for svær at spise uden en tallerken. Og kender I dét, når barnet siger om aftenen lige inden sengetid: “Orv, jeg skal forresten have kage med i morgen!”  OK, det er sket herhjemme et par gange!

Nå, men her kommer i hvert fald en opskrift på en helt klassisk og virkelig lækker Klassens Time kage, som jeg har bagt et hav af gange i årenes løb til diverse skole events. Den er ret hurtigt lavet, og indeholder ingen “eksotiske” indslag som nødder, tørrede bær eller andet godt, så den skræmmer som regel ingen i klassen. Som regel pynter jeg den bare med glasur og krymmel af en slags. Denne gang er den bagt til 4.B’s sommerfest, så der er kommet en gang frisk fløde-fraiche på toppen og friske jordbær, så den blev sommerlig og jordbærkage-agtig (og kun fordi jeg ved, at til festen er der tallerkner og gafler at spise med)! Hvis du laver den med fløde-fraiche skal du lige opbevare den i køleskab.

Opskrifter på andre lækre chokoladekager:
Brownies uden chokolade
Italiensk chokoladetærte

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Klassens time kage

Chokoladekage med lækker topping

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 350 g sukker
  • 5 dl kærnemælk Tip: Kan udskiftes med f.eks. appelsinjuice
  • 400 g mel
  • 100 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 200 g smeltet margarine
  • Topping:
  • 3 dl. fløde-fraiche 30%
  • 3 spsk flormelis
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 bakke friske jordbær

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Tilsæt kærnemælk.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser.
  4. Pisk til sidst den smeltede (afkølede) margarine i.
  5. Fór en bradepande form med bagepapir (min måler 23 x 30 cm)
  6. Fyld dejen i formen.
  7. Bages ved 185 grader i ca. 30 minutter.
  8. Afkøl kagen helt.
  9. Topping:
  10. Pisk fløde-fraiche med flormelis og vanillepulver. Det skal være som en tyk creme.
  11. Læg cremen på den afkølede kage, og pynt med bær.
  12. Sæt kagen køligt indtil den skal serveres. Den kan sagtens laves i god tid.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment