Home Desserter Grillet abrikos med timian is

Grillet abrikos med timian is

Grillet abrikos med timian is

Grillet abrikos med timian is må være verdens letteste dessert på grill; helt perfekt til Sct Hans aften på fredag! Den tager stort set ingen tid at lave, indeholder et minimum af råvarer (grund-isen er den færdige slags fra supermarkedet) – og lyder som noget du har brugt timevis i køkkenet på at udtænke! What’s not to like?!

Jeg brugte friske abrikoser til den, men i princippet kunne man også sagtens have brugt små modne ferskner. Timian isen lyder ret gourmet-agtig, men den er faktisk lavet af en helt almindelig (billig) købe-vanille is, så det er virkelig en dessert hvor vi allesammen kan være med! God fornøjelse!

Inspiration til andre lækre is desserter:
Stikkelsbæris
Vindruesorbet
Rabarbersorbet
Juleis

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Grillet abrikos med timian is

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4 friske abrikoser
  • Et lille bundt frisk timian
  • akacie honning
  • 0,5 l vanilleis (den billige købe-variant kan sagtens bruges)

Sådan gør du

  1. I god tid inden servering (f.eks. om eftermiddagen) tager du isen op af fryseren, og lader den tø en smule op så den bliver lidt blød.
  2. Skyl de friske stilke med timian, og tag 4 fine kviste fra (til pynt). Resten af stilkene "ribber" du nu, så bladene kommer ned i isen. Rør i isen, så timian fordeles jævnt.
  3. Fyld isen i fryseren igen.
  4. Lige inden servering: Halvér abrikoserne, og grill dem på skæresiden (ved høj varme) 3-4 min. De skal gerne få lidt mørkt grill "look" på overfladen.
  5. Anret 2 halve (lune) abrikoser på hver tallerken, pres akaciehonning over i et fint zig-zag mønster, og læg så en kugle timian is ved siden af (bare kugl en aflang én med en spiseske).
  6. Pynt med en kvist frisk timian, og server straks.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering