Grillet abrikos med timian is må være verdens letteste dessert på grill; helt perfekt til Sct Hans aften på fredag! Den tager stort set ingen tid at lave, indeholder et minimum af råvarer (grund-isen er den færdige slags fra supermarkedet) – og lyder som noget du har brugt timevis i køkkenet på at udtænke! What’s not to like?!
Jeg brugte friske abrikoser til den, men i princippet kunne man også sagtens have brugt små modne ferskner. Timian isen lyder ret gourmet-agtig, men den er faktisk lavet af en helt almindelig (billig) købe-vanille is, så det er virkelig en dessert hvor vi allesammen kan være med! God fornøjelse!
Inspiration til andre lækre is desserter:
Stikkelsbæris
Vindruesorbet
Rabarbersorbet
Juleis
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Grillet abrikos med timian is
Ingredienser
- 4 friske abrikoser
- Et lille bundt frisk timian
- akacie honning
- 0,5 l vanilleis (den billige købe-variant kan sagtens bruges)
Sådan gør du
-
I god tid inden servering (f.eks. om eftermiddagen) tager du isen op af fryseren, og lader den tø en smule op så den bliver lidt blød.
-
Skyl de friske stilke med timian, og tag 4 fine kviste fra (til pynt). Resten af stilkene "ribber" du nu, så bladene kommer ned i isen. Rør i isen, så timian fordeles jævnt.
-
Fyld isen i fryseren igen.
-
Lige inden servering: Halvér abrikoserne, og grill dem på skæresiden (ved høj varme) 3-4 min. De skal gerne få lidt mørkt grill "look" på overfladen.
-
Anret 2 halve (lune) abrikoser på hver tallerken, pres akaciehonning over i et fint zig-zag mønster, og læg så en kugle timian is ved siden af (bare kugl en aflang én med en spiseske).
-
Pynt med en kvist frisk timian, og server straks.