Home Drinks 4. juli bowle

4. juli bowle

4 juli bowle

4. juli bowle er en lækker alkoholfri drink til ære for vennerne på den anden side af Atlanten.

D. 4. juli hører som bekendt til en af årets store dage i USA (du kan læse mere om Uafhængighedsdagen her). Jeg er faktisk rigtig misundelig på dem at de har sådan en nationaldag, hvor de bare går all-in på at feste, hygge med familien, og – ikke mindst – gå totalt amok i farverne rød, hvid og blå. Internettet nærmest flyder i disse dage over med billeder af de mest fantastiske kager, desserter osv i de tre farver – jeg synes det er en virkelig hyggelig tradition.

For nogle år siden fejrede vi 4. juli hos gode venner i Connecticut. Morgenbordet var dækket med stars & stripes, der var slik til børnene i farverne, og i det hele taget gjort enormt meget ud af det. Sidst på eftermiddagen tog vi madkurven under armen og begav os til den lokale park, hvor der var tivoli og et kæmpe fyrværkeri. Det med fyrværkeriet hører i USA uløseligt sammen med 4. juli. Det var en meget speciel oplevelse, for vi lå der på et picnictæppe, det var dejlig varmt, og vi kiggede lige op i himlen med fyrværkeriet bragende over os. For mig havde fyrværkeri indtil da været noget som man halvtræt og helkold står og ser på nytårsaften.

Men, når det gælder mad og drikke i de rød hvide og blå farver, hopper Hverdagsro i dagens anledning med på bølgen, og bringer her til ære for vennerne på den anden side af Atlanten, en super nem og frisk sommerdrik, hvor hele familien kan være med!

Du kan finde flere opskrifter på lækre drinks lige her

Tip: Skal drinken opgrades til en voksen cocktail, kan du udskifte sodavand med en boblende spumante eller cava (bare vælg en der ikke er for gul).

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

4. juli bowle


Køkken Amerikansk
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 bakke jordbær
 • 2 bakker blåbær
 • 1 liter Sprite eller danskvand eller anden farveløs sodavand
 • Lidt citronsaft
 • Masser af isterninger
 • Lidt frisk mynte

Sådan gør du

 1. Vask bærrene, og skær jordbærrene i kvarte (eller mindre hvis det er meget store bær).
 2. I nogle store glas fylder du nu jordbærrene nederst i et lag.
 3. Dernæst masser af is.
 4. Og så det sidste lag af blåbær.
 5. Hæld Sprite over, plus en lille smule citronsaft.
 6. Pynt med en kvist frisk mynte og server straks.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering