Home KageopskrifterCheesecakes Koldskål cheesecake

Koldskål cheesecake

Koldskål cheesecake

Hvis du kan lide koldskål, så vil du med garanti også kunne lide cheesecake versionen. Det er sådan lidt “gæste varianten” af den traditionelle koldskål, og det smager helt fantastisk. Og så er kagen ovenikøbet ikke svær at lave, og man kan gøre det dagen i forvejen. Bunden er lavet af kammerjunkere, så hvis du går all-in på det hjemmegjorte kan du bage dem selv (se opskrift her), men du kan også snildt bruge almindelige købte (det plejer jeg at gøre!).

Du kan enten lave den som én stor kage, eller “tapas versionen” hvor du laver dem som små portionsanretninger. Hvis du bruger dem som kage tapas, hvor der serveres andre kager også, skal du beregne ca. 0,5 dl ostemasse pr person.

Koldskål cheesecake

Pynt dessertkagen med friske bær – du kan bruge jordbær, hindbær, brombær – vælg det du har mest lyst til. I denne omgang brugte jeg brombær og pyntede af med frisk mynte.

Andre lækre cheesecake opskrifter:
Jule cheesecake

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Koldskål cheesecake

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Bunden:
  • 200 g kammerjunkere
  • revet skal af 1 øko citron eller lime
  • 1 tsk vanillepulver
  • 80 g smør eller stegemargarine
  • Topping:
  • 1 dl. mælk jeg bruger skummetmælk
  • 3 spsk sukker
  • 4 blade husblas
  • 5 dl. kærnemælk
  • 1 vanillestang
  • 2 lime frugter
  • 250 g mascarpone
  • 40 g flormelis

Sådan gør du

  1. Du starter med at lave bunden. Fyld dine kammerjunkere i en frysepose, og luk posen med en knude. Knus nu kammerjunkerne; det gøres lettest enten med hænderne, eller med en kagerulle. De skal blive til relativt fint "rasp".
  2. Riv din lime eller citron ned i kammerjunkerne.
  3. Smelt margarinen, og rør den i.
  4. Nu forer du en springform (min har en diameter på ca. 25 cm) med bagepapir. Fyld kammerjunkeblandingen i formen, og tryk den godt til så der dannes en bund. Sæt det i køleskabet mens du laver din topping.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.
  6. Imens varmer du mælken og sukker op, til sukkeret er blevet opløst. Hæld blandingen over i en røreskål, og tilsæt kornene fra vanillestangen.
  7. Vrid det nu bløde husblas, og rør det ud i den lune mælkeblanding. Tilsæt kærnemælk, flormelis og saft fra de 2 lime frugter. Tag mascarponen ud på et skærebræt og "blødgør" den med en gaffel. Fyld mascarponen op i mælkeblandingen, og rør det sammen indtil alle klumper af mascarpone er væk.
  8. Tag nu den afkølede bund fra køleskabet, og hæld forsigtigt blandingen over. Dæk formen med staniol, og sæt tilbage på køl.
  9. Kagen vil være klar efter ca. 4 timer i køleskab, men bliver faktisk bare bedre af at blive lavet dagen før.
  10. Inden servering sættes kagen over på et fad, og der pyntes med friske bær (f.eks. jordbær / hindbær / brombær).

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment