Home Morgenmad og brunch Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er noget der fandt vej til vores families morgenbord tilbage i midt 80’erne. Jeg havde aldrig smagt dem før jeg kom til USA som udvekslingsstudent i 84, men jeg har elsket dem lige siden! Modsat amerikanerne foretrækker jeg dog lidt mere dansk tilbehør til dem, nemlig en klat smør, lidt sukker og evt. bær/frugt.

Opskriften her er på den helt klassiske tykke variant. Det er en opskrift der har fulgt mig siden dengang, så den er grundigt gennemprøvet!

I vores familie er fødselsdage og morgenmad med amerikanske pandekager uløseligt forbundet. Vi får dem også engang imellem når der ikke er fødselsdag i familien, men ikke så tit. I USA er tilbehøret til pandekagerne ofte ahornsirup, bær, stegt bacon og flødeskum – den usødede fra dåse, så man kan lave ansigter på pandekagerne 🙂

Du kan finde flere pandekageopskrifter lige her:
Hyldeblomst pandekager

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Amerikanske pandekager

Køkken Amerikansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 letpiskede æg
  • 4 dl mælk
  • 2 spsk rapsolie

Sådan gør du

  1. Pisk æg og mælk let sammen i hånden. Tilsæt alle øvrige ingredienser, og pisk let. NB: Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen har den rigtige konsistens. Den skal være en del tykkere end en almindelig pandekagedej.
  2. Bages på pande m. rapsolie. Diameter på hver pandekage skal være ca. 12-13 cm.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering