Det er rigtig hyggeligt at starte dagen med en gang bananpandekager med havregryn engang imellem. De smager virkelig dejligt, og det er også en fin måde at få bugt med de lidt overmodne bananer der måske har fået lov til at ligge i frugtskålen lige lidt for længe. Det er nemlig vigtigt når du laver bananpandekager, at du bruger modne bananer, så de let kan moses med en gaffel. Bananpandekagerne her minder lidt om amerikanske pandekager; det er også sådan nogle små tykke fætre. Men konsistens er mere rustik pga havregrynene, og så smager de selvfølgelig af banan.
Min version er tilsat mandelmel og lidt krydderier. Man kan sagtens udskifte mandelmelet med almindeligt hvedemel, hvis det ikke lige står på hylden. Jeg tilsætter desuden et drys bagepulver, som gør dem lidt mere luftige.
Vi spiser dem som regel med græsk yoghurt til og friske bær – dets mager helt fantastisk.
Læs også: Amerikanske pandekager
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Bananpandekager med havregryn
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 3 æg
- 1 dl. havregryn (gerne de grovvalsede)
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk tørret ingefær
- 0,25 tsk kardemomme
- 0,25 tsk bagepulver
- evt. lidt revet citronskal (øko)
- neutral madolie til stegning
Sådan gør du
-
Mos bananerne med en gaffel.
-
Bland bananerne med alle de øvrige ingredienser (det røres bare sammen med en ske).
-
Bag pandekagerne på en varm pande med neutral madolie. Størrelsen skal være ca. 7 cm i diameter - jeg fik 9 stk ud af portionen.
-
Lad dem bage på panden ved middel varme et par minutter.