Home Morgenmad og brunch Chia grød med bær

Chia grød med bær

Chia grød med bær

Lad det bare være sagt med det samme – jeg har aldrig været den store grødspiser. Jo, jeg kan da godt klemme en portion risengrød ned ved juletid, men ud over det så er det ikke ret tit at man har set mig med en skål grød foran mig. Men sundt er det jo, og jeg har længe gået og tænkt at jeg måtte prøve den hypede chia grød, som man ser alle vegne. Og jeg er da faktisk også blevet helt positivt stemt overfor grød nu; det er ikke utænkeligt at det vil blive lavet igen. For det er jo både nemt, mættende, og så smager det faktisk ret godt!

Jeg valgte ikke at lave min med mandelmælk (som mange opskrifter ellers foreskriver). Jeg synes det er både for dyrt for for besværligt. I stedet har jeg brug mælk og græsk yoghurt, og det virkede fint. Held og lykke hvis du skal prøve!

Andre opskrifter med chia frø:
Koldthævede durumboller med chia frø

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Chia grød med bær

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 2 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1,5 dl. mælk
 • 1 dl. græsk yoghurt jeg brugte 2% versionen
 • 100 g mosede jordbær
 • 1 tsk vanillepulver
 • 1-2 spsk akaciehonning
 • 3-4 spsk. chiafrø
 • Pynt:
 • Friske bær
 • evt. müsli eller ristede havregryn / nødder

Sådan gør du

 1. Bland mælk, yoghurt, mosede bær (jeg brugte jordbær, men det kunne lige så godt have været f.eks. hindbær, modne ferskner eller andet), vamnillepulver, honning og chiafrø. Dette gøres om aftenen. Sæt blandingen i køleskab.
 2. Næste morgen: Grøden er klar. Rør det igennem, og server med friske bær og evt müsli el. lign.
 3. Portionen rækker til en meget sulten person, eller 2 mindre sultne 🙂

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering