Home MormormadBagværk Appelsinkage
Appelsinkage

Min svigermor bagte tit appelsinkage da min mand og hans søster var små. Han har her på det sidste tit talt om den her berømte appelsinkage, men desværre kunne vi ikke finde opskriften i gemmerne fra hans mor… Vi forsøgte derfor selv at sjusse os frem til hvordan hun havde gjort, og kom frem til at det må have været en klassisk “pund til pund” kage, som hun piftede op med appelsinsaft. Så ret enkelt i virkeligheden – men altså virkelig godt! Appelsinsaften tilsættes ikke dejen, men dryppes i stedet på toppen af den varme nybagte kage. Det giver en frisk syrlighed til kagen, som er super lækker.

Om vores appelsinkage er helt som Veras ved jeg ikke, men vi sendte hende i hvert fald en kærlig tanke da vi spiste den.

♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Appelsinkage

Bagetid 50 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 appelsiner

Eventuelt

  • Flormelis
  • appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Start med at piske sukker og smør samme, til det bliver lyst og luftigt.

  2. Tilsæt æggene ét ad gangen.

  3. Tilsæt melet lidt ad gangen.

  4. For en rund springform (diammeter ca. 24 cm) med bagepapir, og fyld dejen heri.

  5. Bages ved 175 grader (ingen varmluft) i ca. 50 minutter.

  6. Efter bagningen presser du saften fra de 2 appelsiner ud over den stadig lune kage. Kagen vil opsuge saften.

  7. Når kagen er kold pyntes den eventuelt med en glasur rørt af flormelis og appelsinsaft.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment