Smagen af citron hitter altid hjemme hos os, og lemoncurd har været fast inventar i køleskabet i snart mange år. Jeg har tidligere brugt det i bl.a. bagværk, så hvorfor egentlig ikke også bruge det i en lækker omgang hjemmelavet is?
Hvis du i forvejen er fan af lemoncurd vil jeg love dig, at du vil elske denne is. Lemon curd smagen trænger godt igennem, samtidig med at den har flødeisens runde smag. Vi portionsanrettede isen, med et lag knuste kiks i bunden, der lige gav lidt “crunch”, og det kan virkelig anbefales. En skøn svalende is til en varm sommerdag!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Lemoncurd is
Ingredienser
- 150 g sukker
- 5 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
- 2,5 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 1 stor spsk lemoncurd
- 1 citron (skallen heraf)
- 1 spsk citronsaft
- 4-5 digestive kiks
- Pynt: citronmelisse, spiselige blomster, bær el.lign.
Sådan gør du
-
Start med at piske æggeblommer og sukker hvidt.
-
Varm mælken op (den må ikke koge), og pisk mælken ned i æggeblandingen (hæld det i en tynd stråle).
-
Så hælder du hele blandingen tilbage i gryden, og varmer op til ca. 70 grader under omrøring, hvorefter du tager gryden af varmen.
-
Pisk lemoncurd i den varme blanding, og lad det blive opløst. Tilsæt dernæst fintrevet citronskal.
-
Sæt blandingen på køl, og lad den blive helt kold (lad den evt stå til næste dag).
-
Si citronskallerne fra. Pisk fløden til let flødeskum, og vend det i blandingen. Vend til sidst citronsaft i.
-
Kør blandingen på ismaskine til den er klar.
-
Find 6 stk portionsglas der kan tåle at gå i fryseren. Knus kiksene og fordel "raspen" i bunden af de 6 glas. Fyld forsigtigt isen henover, og jævn overfladen forsigtigt med en ske. Sæt i fryseren indtil de skal serveres.
-
Pynt med f.eks. citronmelisse, spiselige blomster eller friske bær.