Home Hovedretter Moussaka med parmesan

Moussaka med parmesan

Moussaka med parmesan

Moussaka med parmesan er ikke verdens hurtigste moussaka at lave, men derimod indtager den klart førstepladsen som den suværent  bedste jeg nogensinde har lavet! Mums siger jeg bare! Den er ikke vanskelig, men tager bare lige lidt tid at lave. Den er inspireret af en opskrift min mand faldt over i en amerikansk avis, og den holder 100%!

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Moussaka med parmesan

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 4
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 4 spsk olivenolie
 • 2 store auberginer eller 3 mindre
 • 1 stort løg finthakket
 • 4 fed hvidløg
 • 2 tsk tørret oregano
 • 500 g oksefars
 • 2 spsk tomatpuré
 • 1,5 dl rødvin
 • 1,5 dl vand
 • salt peber

Bechamel sauce:

 • 5 dl mælk
 • 60 g margarine
 • 60 g mel
 • 50 g parmesan
 • 2 æg
 • muskatnød
 • salt peber

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180 grader. Skær auberginerne i skiver på den lange led (de skal være ca. 0,5 cm tykke). Læg dem på en bageplade med bagepapir på, der først lige er smurt med olivenolie. Aubergineskiverne pensles med olivenolie, og drysses med salt og peber. Bages i ovnen ca. 25 min. til de er bløde og gyldne.
 2. Imens de er i ovnen opvarmes 2 spsk olivenolie i en gryde over medium varme. Steg løgene til de er bløde. Tilsæt hvidløg og oregano, og steg endnu et par minutter. Skru op for varmen, og tilsæt så farsen lidt af gangen; det må ikke koge. Når det meste af væden fra kødet er væk og kødet er brunet let laver du et lille hul i midten, og hælder tomatpuré heri (så det kan brunes lidt af inden det røres ud i retten). Tilsæt vin og vand, og lad nu retten simre ca 30 min.
 3. Mens kødet simrer tilberedes bechamel saucen. Du skal bruge 2 gryder. Opvarm mælken til kogepunktet i den ene. I den anden smelter du margarinen. Tilsæt melet og rør kraftigt. Tilsæt den varme mælk gradvist, og kog op indtil du har en tyk sauce. Så tilsættes den revne parmesan, og du rører indtil den er smeltet. Tag gryden af varmen, og afkøl saucen en smule. Så tilsætter du æggene et ad gangen, og pisker godt. Smag til med salt, peber, og muskatnød. Der skal ret meget muskatnød i - ca. 1 tsk.
 4. Smør et ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af auberginerne i et lag nederst, dernæst halvdelen af kødsaucen, endnu 1/3 auberginer, resten af kødet, resten af auberginerne, og til slut bechamel saucen.
 5. Bages i ovnen ca. 45 minutter. Læg staniol over, hvis den begynder at blive for mørk.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering