Home Desserter Stikkelsbæris

Stikkelsbæris

Stikkelsbæris

Har du stikkelsbær i haven? Får du dem altid brugt? OK, jeg har haft de små grønne skønheder i min have i en del år, og hvert år er det typisk endt med at jeg har lavet stikkelsbærgrød en enkelt gang, og resten af bærrene har fuglene nydt.

I år har jeg prøvet at lave stikkelsbæris, og det kan anbefales! Isen får en lækker syrlig smag, og et lækkert udseende. Jeg fyldte isen på form til ispinde, og det var et hit også hos ungerne!

Tip: Hvis du – ligesom mig – ikke er den lykkelige ejer af en mere moderne form til ispinde med indbygget holder til pinden, så fyld din gamle form op, frys i cirka en time, og stik så pinden i (mens isen stadig er blød nok, men dog så stiv at pinden ikke vælter).

Andre lækre opskrifter på hjemmelavet is:
Mango Lassi is
Rabarbersorbet

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Stikkelsbæris

Stikkelsbæris

Antal 4 ispinde
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 150 g stikkelsbær
 • 1 spsk hyldeblomstsaft
 • 0,5 dl. vand
 • Skal af 0 5 citron (øko)
 • 3 spsk sukker
 • 2 dl. piskefløde

Sådan gør du

 1. Skær stikkelsbærrene i halve eller kvarte, og hæld dem i en gryde sammen med hyldeblomstsaft sukker, revet citronskal og vand. Kog ved middel varme til stikkelsbærrene er bløde.
 2. Si lidt af væden fra, og lad blandingen blive kold.
 3. Blend blandingen, men ikke helt fint, da man gerne må kunne se strimler af skallen i isen. Det give et lækkert marmoreret udseende på isen. Hvis man ikke kan lide det, så si stikkelbærmixet gennem en sigte inden det bruges.
 4. Pisk fløden til den bliver til en blød flødeskum (den skal bare lige forme lidt toppe). Mix med stikkelsbærblandingen, og hæld på form.
 5. Frys isen ned.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering