Opskriften på italiensk chokoladetærte minder meget om en brownie, men denne bages i en rund form. Det er den perfekte dessertkage, serveret med en hjemmelavet sorbet (f.eks. en rabarbersorbet – find opskriften lige her), men den kan også sagtens serveres bare som den er.
Opskriften stammer fra Snekkersten Vinklub tilbage i 1997.
Vi har bagt den et hav af gange i årenes løb – især til fester og som gæstemad. Den bliver faktisk kun bedre af at blive bagt dagen før!
Inspiration til andre lækre chokoladekager:
Brownies med cream cheese swirl
Chokolade muffins
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Italiensk chokoladetærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 pers.
Ingredienser
- 100 g mandler
- 150 g sukker
- 4 æg
- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 1 spsk cognac kan erstattes af mælk
- 1 spsk kaffepulver til pulverkaffe, f.eks. Nescafé
- 2 spsk kogende vand
- 1 spsk mel
- 1 spsk kakao
Sådan gør du
-
Start med at blende mandlerne til fint mandelmel.
-
Pisk sukker og æggeblommer lyst og luftigt.
-
Smelt chokolade og smør enten i mikroovn, eller overvandbad. Lad blandingen afkøle lidt.
-
Rør kaffepulveret op i det kogende vand. Hvis du ikke ønsker kaffe i kagen, udskifter du bare de 2 spsk vand/kaffe med mælk eller f.eks. appelsinsaft.
-
Rør den afkølede chokoladeblanding, mandelmel, samt de våde elementer i æggeblandingen.
-
Sigt kakao og mel i blandingen.
-
Pisk æggeblommerne stive, og vend dem i dejen.
-
Fór en rund springform (22 cm i diameter ca.), og hæld dejen i.
-
Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
-
Pynt med sigtet flormelis, og evt. friske bær rundt i kanten.