Home Desserter Italiensk chokoladetærte

Italiensk chokoladetærte

Italiensk chokoladetærte

Opskriften på italiensk chokoladetærte minder meget om en brownie, men denne bages i en rund form. Det er den perfekte dessertkage, serveret med en hjemmelavet sorbet (f.eks. en rabarbersorbet – find opskriften lige her), men den kan også sagtens serveres bare som den er.

Opskriften stammer fra Snekkersten Vinklub tilbage i 1997.

Vi har bagt den et hav af gange i årenes løb – især til fester og som gæstemad. Den bliver faktisk kun bedre af at blive bagt dagen før!

Inspiration til andre lækre chokoladekager:
Brownies med cream cheese swirl
Chokolade muffins

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Italiensk chokoladetærte

Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk cognac kan erstattes af mælk
  • 1 spsk kaffepulver til pulverkaffe, f.eks. Nescafé
  • 2 spsk kogende vand
  • 1 spsk mel
  • 1 spsk kakao

Sådan gør du

  1. Start med at blende mandlerne til fint mandelmel.
  2. Pisk sukker og æggeblommer lyst og luftigt.
  3. Smelt chokolade og smør enten i mikroovn, eller overvandbad. Lad blandingen afkøle lidt.
  4. Rør kaffepulveret op i det kogende vand. Hvis du ikke ønsker kaffe i kagen, udskifter du bare de 2 spsk vand/kaffe med mælk eller f.eks. appelsinsaft.
  5. Rør den afkølede chokoladeblanding, mandelmel, samt de våde elementer i æggeblandingen.
  6. Sigt kakao og mel i blandingen.
  7. Pisk æggeblommerne stive, og vend dem i dejen.
  8. Fór en rund springform (22 cm i diameter ca.), og hæld dejen i.
  9. Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  10. Pynt med sigtet flormelis, og evt. friske bær rundt i kanten.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering