Home Desserter Baked Alaska

Baked Alaska

Baked Alaska

En Baked Alaska er en is, der dækkes af en lækker marengsmasse, og bages ganske kort tid i ovnen. Det giver en helt fantastisk kombination af den brændvarme marengs sammen med den iskolde is indeni. En dessert der imponerer de fleste gæster! Og så er den ovenikøbet ualmindelig nem og billig at lave!

Isen:
Her bestemmer man helt selv hvad man har lyst til at bruge. Jeg brugte en helt almindelig vaniljeis, men andre gode forslag kunne være

  • Vaniljeis rørt op med syltede kirsebær
  • Halvt vaniljeis og halvt jordbær is
  • Frugtsorbet
  • osv – kun fantasien sætter grænsen

Generelt kan man sige at marengsen jo er ret så sød, så det kan være en god idé at vælge en is der kan spille lidt op til det søde.

Lagkagebunden:
Du kan vælge at bage den selv (det smager fantastisk) enten som en almindelig sukkerbrødsbund eller en nøddebund, eller du kan springe over hvor gærdet er lavest (som jeg gjorde) og købe en færdig bund. Køber du en færdig én kan den gøres lidt mere interessant ved f.eks. at stænke den med lidt Grand Marnier, Amaretto eller lignende.

God fornøjelse med din egen variant af den skønne Baked Alaska!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Baked Alaska

- Indbagt is

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 lagkagebund
  • evt. lidt Grand Marnier
  • 1 liter is
  • 3 æggehvider
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  1. Beklæd en røreskål (der kan rumme 1 liter) med plastfilm - lad enderne stikke op rundt i kanten.

  2. Skær isen (der ikke skal være alt for hård) i mindre stykker, og mas nu hele isen ned i skålen. Mas godt så der dannes en fast is uden lufthuller. Fold film enderne ind over toppen af isen så den lukkes inde. Sæt i fryseren i ca. 4 timer til den er frosset.

  3. Skær en lagkagebund i samme størrelse som toppen af røreskålen med isen i.

  4. Læg lagkagebunden i et ovnfast fad, og stænk den evt. med lidt Grand Marnier el.lign.

  5. Pisk nu en marengsmasse sådan her: Pisk æggehviderne helt stive. Pisk så sukkeret i ca. 1 spsk af gangen, og pisk videre til massen er blank (2-3 min).

  6. Tag isen ud af fryseren, "hæld" den ud af formen, fjern filmen og placér den ovenpå lagkagebunden.

  7. Smør nu al marengsmassen ud over isen, så den dækkes 100%.

  8. Sæt den herefter straks i en 250 grader varm ovn (ingen varmluft) i 3-5 minutter, til den har fået farve. Server straks!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering