Barbecue sauce er noget vi bruger virkelig meget, både om sommeren når vi griller, og om vinteren til f.eks. kylling i ovn.
Jeg har prøvet virkelig mange opskrifter på forskellige former for barbecue saucer, og der er mange gode. Men den her – det er bare én af de bedste. Tilbage i slutningen af 80’erne arbejdede jeg ved siden af mit studie i køkkenet på en restaurant i Jylland. Én af kokkene var gift med en amerikaner, og opskriften stammer fra hendes svigermor. Barbecue sauce var ikke rigtigt noget man fandt i helt stor stil på hylderne i 80’ernes danske supermarkeder, så det var ret nyt. Herhjemme er den i dag døbt “Dad’s secret sauce” – mest fordi vi har en sød skål det står på, som vi købte i Californien for en del år side. Saucen er perfekt til spareribs eller kylling i ovn eller på grill.
Skal man have en købe variant, er den fra Sweet Baby Ray’s (variant: Hickory & Brown Sugar) min personlige favorit 🙂
Opskrift på Barbecue kylling i ovn
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Barbecue sauce - "Dad's secret sauce"
Ingredienser
- 2 spsk. farin
- 1 spsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk Colemans sennepspulver
- 0,5 tsk cayenne peber
- 2 spsk Worchestershire sauce
- 0,5 dl. eddike (bare den helt almindelige)
- 1,5 dl. tomatjuice
- 0,5 dl. ketchup
Sådan gør du
-
Put alle ingredienserne i en gryde, og lad saucen koge ind ved svag/middel varme, ca. 30 minutter. Saucen bliver ikke så tyk, så hvis du vil have den lidt tykkere kan du til slut jævne den med 1 spsk maizena rørt op i lidt vand.