Home Desserter Hjemmelavet vaniljeis – uden ismaskine

Hjemmelavet vaniljeis – uden ismaskine

Hjemmelavet vaniljeis

Mine unger nød en hjemmelavet vaniljeis forleden, da det var rigtig varmt. Det var populært!

Den opmærksomme læser så måske at vi forleden lavede rabarbertrifli her på Hverdagsro? Triflien blev lavet ikke bare med flødeskum, men med noget der minder om en vaniljeparfait, hvilket vil sige at man koger en kagecreme, afkøler denne, og rører den derefter op med pisket flødeskum. Det smager fantastisk! Der blev noget af cremen tilovers da rabarbertriflierne var lavet, så det blev brugt til et par skønne hjemmelavede is. Jeg fik så samtidig lige afprøvet de siliconeforme jeg købte sidste år, og de er da et totalt hit!

Det gode ved denne vaniljeis (eller parfait) er, at det ikke kræver nogen ismaskine at lave den, så alle kan være med!

Hjemmelavet vaniljeis af denne slags smager dejligt, men for at få lidt mere knald på smagen kan du tilsætte ekstra smag der vendes i parfait massen inden det fyldes i isformene. Jeg kan f.eks. foreslå:

  • chokoladesauce
  • appelsinsaft
  • granatæblesaft
  • små ananasstykker
  • krokant
  • tørret hindbær
  • ….. eller hvad du nu skulle have lyst til!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Hjemmelavet vaniljeis

- uden ismaskine

Antal 8 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk maizena
  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 vaniljestang (kornene heraf)

Sådan gør du

  1. Rør æggeblommerne, sukker og maizena sammen i en lille gryde.

  2. Tilsæt mælk og vaniljekorn, og varm op ved middel varme mens du pisker.

  3. Cremen er færdig når den er blevet tyk. Køl af i køleskab.

  4. Pisk fløden til skum, og vend den kolde creme heri. Tip: rør godt i den kolde creme først, så den bliver bløder og nemmere at fordele jævnt i flødeskummet.

  5. Tilsæt evt yderligere smag: appelsinsaft / chokolade / tørret hindbær / granatæble / ananasstykker / lemoncurd /...... hvad du måtte have lyst til.

  6. Fordel massen i isforme - de letteste at arbejde med (synes jeg) er dem af silicone. Frys - og spis!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering