Home KageopskrifterCookies og småkager Popcakes
Popcakes

Når man nu er lidt barnligt anlagt, så må man da gerne synes at popcakes er lidt sjove, ikk’? Hvis du ikke er stødt på popcakes før, så er det dybest set en opgraderet chokoladekage serveret på en pind. OK, det var så den lidt forenklede version. De kunne også sagtens minde lidt om romkugler.

De er under alle omstændigheder både dekorative, anderledes og sjove, fordi de serveres på en pind og er rullede enten i krymmel, eller f.eks. tørrede hindbær. De kommer – ikke overraskende – fra USA, og navnet er en kombination af Lollipop og Cake. Over there kalder de dem i øvrige Cake Pops 🙂

Det tager lidt tid at lave dem, men de vil helt sikkert være et hit til såvel børnefødselsdagen som på sommerfest buffeten – også til de voksne.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Popcakes

Køkken Amerikansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 15
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • Selve kagen:
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 150 g margarine
 • 1,5 dl. mel
 • 4 spsk. kakao
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillepulver
 • 0,5 tsk salt
 • 75 g cream cheese Philadelphia naturel
 • 25 g flormelis
 • Overtræk:
 • 100 g mørk chokolade
 • Krymmel
 • Desuden:
 • Pinde specielle pinde fås bl.a. hos Specialkøbmanden

Sådan gør du

 1. Du starter med at bage selve kagen.
 2. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
 3. Tilsæt alle de tørre ingredienser (mel, kakao, salt, bagepulver, vanille), og når det er godt rørt sammen tilsættes smeltet margarine.
 4. Dejen hældes op i en foret springform, ca. 20 cm i diameter.
 5. Bages ved 200 grader i ca. 25 min.
 6. Nu lader du så kagen blive helt kold inden du går videre.
 7. Når kagen er kold fjerner du eventuelle hårde/sprøde kanter, så du kun har den bløde kagemasse tilbage. Fyld den i en røreskål, og med fingrene "nuldrer" du nu kagen i stykker, så den bliver nærmest som rasp. Tilsæt flormelis og cream cheese, og ælt det hele til en samlet masse. Denne sættes nu i køleskab til den er helt kølet ned.
 8. Smelt chokoladen over vandbad. Form den kolde kagemasse til ca. 15 kugler. Hver kugle pensles nu med chokolade, og rulles i krymmel. Til sidst stikkes pinden i, og læg nu den færdige popcake på en rist. Gentag med alle kuglerne. Når de alle er færdige, sættes risten i køleskab til de skal spises. De skal helst spises helt kolde - der smager de bedst, og de sidder bedst fast på pinden.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering