Home Kageopskrifter Påskeroulade
Påskeroulade

Jeg voksede op i en tid, hvor roulade rigtig tit blev sat på bordet. Enten om eftermiddagen eller til aftenkaffen. Jeg tror nu nok min mor som oftest købte de færdige roulader, for jeg husker ikke rigtigt at hun eksperimenterede med dem selv hjemme i køkkenet. Men når det skulle være ekstra godt – hvis vi f.eks. havde gæster, så kom der flødeskum ovenpå, så det blev en rigtig festkage.

Påskerouladen her er inspireret af min mors festroulade, men jeg har fyldt den med lemon curd, og smidt et lille påskeæg ovenpå. Det bliver dermed officielt til en af de nemmeste påskekager jeg til dato har lavet 🙂

Selve rouladeopskriften stammer fra min søns skole. De lavede den i madkundskab, og den kan fyldes med præcis det man har lyst til. Det er bare en supergod basisopskrift.

God fornøjelse!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Påskeroulade

Bagetid 9 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Dej:

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 40 g kartoffelmel
  • 40 g hvedemel
  • 20 g mandelmel (brug gerne hele mandler blendet helt fint)
  • sukker til drys

Fyld:

  • 6-7 spsk lemon curd

Ovenpå:

  • 1 dl piskefløde
  • små påskeæg

Sådan gør du

  1. Del æggene i hvider og blommer.

  2. Pisk hviderne helt stive.

  3. Pisk blommerne med sukker. Pisk mandelmelet i, og sigt dernæst kartoffelmel og hvedemel i.

  4. Vend de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

  5. Bred dejen ud i et rektangel der skal være ca. 1 cm. tykt.

  6. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 9 minutter, til den er blevet lysebrun.

  7. Tag kagen ud. Læg et nyt stykke bagepapir på bordet, og drys det med sukker. Vend kagen ud herpå.

  8. Bred lemoncurd ud over hele bunden, og rul den forsigtigt sammen fra den lange led.

  9. Når kagen er afkølet skæres den i skiver af ca. 2 cm. tykkelse. Læg en skefuld flødeskum på hver, og pynt med et påskeæg.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment