Home Desserter Passionsfrugt sorbet

Passionsfrugt sorbet

Passionsfrugt sorbet

Passionsfrugt sorbeter én af de der skønne is, som smager helt forrygende serveret for sig selv, eller serveret til en hjemmebagt kage. Vi har rigtig tit serveret den til en hjemmebagt brownie, eller små frugttærter. Den er rigtig god, når den får et lidt tungere modspil af chokolade. Passionsfrugt sorbet får en flot lysegul farve.

Vi støbte denne gang sorbeten i en silikoneform til halvkugler denne gang. Der blev 8 stk (hver med en diameter på 6 cm).

Det letteste er at køre sorbeten på en ismaskine (hvis du har sådan én), men det kan også sagtens lade sig gøre at lave den uden maskinen. Så skal du forsigtigt vende den stiftpiskede æggehvide i passionsfrugt juicen, og sætte massen i fryseren. Tag den op ca. en gang i timen herefter, og rør den forsigtigt igennem, indtil isen er indfrosset.

 

Servér gerne passionsfrugt sorbet til:

Italiensk chokoladetærte
Blåbærtærter med hvid chokolade ganache

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Passionsfrugt sorbet

- på ismaskine

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 9 passionsfrugter
  • 2 dl vand
  • 0,5 citron
  • 1 æggehvide
  • 1,5 dl sukker

Sådan gør du

  1. Skær passionsfrugterne i halve, og fjern al fyldet med en teske. Hæld det i en si, og lad al væden dryppe ned i en skål (rør godt i det, så al væden sies fra).

  2. Si saften fra den halve citron, og bland den med passionsfrugt juicen.

  3. Kog vand og sukker sammen. Tag det af varmen, og lad det blive helt koldt.

  4. Bland sukkerlagen og passionsfrugtjuicen, og fyld blandingen i ismaskinen.

  5. Pisk æggehviden stiv, og fyld den oveni. Note: Æggehviden vil i starten ligge som et lag ovenpå, men så snart isen begynder at stivne i maskinen, vil den automatisk blive mixet ind i isen.

  6. Lad isen køre i maskinen til den er frosset.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment