Home Grill Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork er noget at det nemmeste at lave på grillen, og det smager bare mums! Det kræver lidt tid at lave – ikke selve køkkentiden for det er både hurtigt og nem, men trækketiden og stegetiden gør, at retten kræver en lille smule planlægning i forvejen. Men – det er det hele værd! I korte træk handler det om at man rubber sit kød dagen før det skal bruges (dvs. gnider det grundigt ind i krydderier), så smagene får lov til at trænge godt ind i kødet. Næste dag steges den så ved lav varme på grill (eller i ovn).

Efter en times tid på grillen..

Efter en times tid på grillen..

Vi lavede vores på gasgrill, og stegetiden var her ca. 9 timer.

Tip: Laves den på en kulgrill kan det være svært at holde temperaturen nede, så hold godt øje med at den ikke går ud (lad være med at åbne låget for tit – “You’re not cooking when you’re looking”).

Den rub jeg bruger er inspireret af Brdr. Price, så stor tak til dem for at introducere pulled pork for os 🙂

Man kan også sagtens lave pulled pork i ovn hvis man ikke lige har en grill. Man ovnsteger den her ved samme lave temperatur som på grillen, dvs. 100-110 grader. Eneste minus ved ovnstegning synes jeg er, at den ikke får den lidt hårde, mørke og lækre skorpe, som den grillede version har. Beregn nogenlunde den samme stegetid som på grill.

Server det pullede kød i hjemmebagte burgerboller (find opskriften lige her), og med f.eks. en Arkansas Slaw (find opskriften lige her). En coleslaw vil også være helt fin!

Opskrift på Pulled Pork Pizza (hvis der mod forventning skulle være noget tilovers dagen efter)

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Pulled Pork

Forb. tid 1 day
Tilb. tid 8 timer
Samlet tid 1 day 8 timer
Antal 6 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk, inspireret af Brdr. Price

Ingredienser

  • Kød:
  • 1 nakkekam på ca. 800 g
  • Rub:
  • 50 g farin
  • 50 g paprika
  • 3 tsk sennepspulver
  • 2 spsk peber
  • 3 spsk fint salt
  • 1 spsk. chili eller cayennepeber
  • Dryppelse:
  • 2 spsk ketchup
  • 1 squeeze tabasco eller anden rød hot sauc
  • 1 spsk farin
  • 2 dl. æblecider

Sådan gør du

  1. Dag 1:
  2. Bland alle krydderierne til din rub, og grid kødet godt ind på alle sider.
  3. Læg kødet og evt. resterende krydderi i en frostpose, bind for posen, og læg den på køl til næste dag.
  4. Dag 2:
  5. Bland ingredienserne til dryppelsen. Denne skal du bruge til at dryppe kødet med af og til under grillningen. Det der er tilovers kan dryppes over kødet v. servering.
  6. Grill kødet ved lav temperatur (100-110 grader) i ca. 8-9 timer. Det kommer til at se ret mørkt ud!
  7. Kødet er færdigt når en kernetemperatur på 90 grader nået (brug et stegetermometer der stikkes ind i kødet). Under stegningen vil du sandsynligvis opleve, at kødet i laaaaaang tid viser samme kernetemperatur, og det ser ud til at der ikke rigtig sker noget. Det er helt normalt!
  8. Når kødet er taget af grillen "pulles" det, dvs. du lægger det på et skærebræt, og går så i krig med 2 gafler, hvor du trækker kødet fra hinanden i fine trevler.
  9. Serveres gerne med burgerboller og coleslaw.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering