Home Rejser Edinburgh – Morgenmad hos Leo’s

Edinburgh – Morgenmad hos Leo’s

Scotland - The Highlands

Vi var denne sommer på en uges ferie i Skotlands hovedstad Edinburgh. Edinburgh er en helt fantastisk charmerende gammel by, og med dens blot 495.000 indbyggere er den cirka en trediedel så stor som København. Og det er da også den der stemning af en mindre by man får, når man bevæger sig rundt i byens centrum. Hygge, god tid, lyden af sækkepibe, historiske rammer…. Virkelig skønt. Og så sørger byens vældigt bakkede landskab for at man effektivt får sig noget motion!

Fotoet ovenfor er tydeligvis ikke fra selve Edinburgh, men derimod fra the Highlands i Skotlands nordlige del. Men det giver bare så godt et billede af det skønne land, hvor man ikke skal køre ret langt for at befinde sig midt i den mest fantastiske både rå og øde natur.

Vi havde i Edinburgh lejet et hus tæt på centrum, og da vi ankom anbefalede husets ejer – på bredt skotsk – at vi besøgte én af omegnens allerhyggeligste morgenmadscaféer – Leo’s Beanery. Og jeg må sige at vi blev bestemt ikke skuffede! Det er uden sammenligning en af de hyggeligste og mest “ægte” morgenmadscaféer jeg længe har besøgt. Den ligger i byens nordlige del, i en kælder tæt på Circus Place i New Town, og cirka 20 minutters gang fra downtown, og det er et sted der er velbesøgt at især lokale. De serverer også frokost.

Leos Beanery

Bordene er lavet af træplanker fra gamle skotske kirkebænke, ikke to stole er ens, og på væggene ser man gamle familiebilleder der får det hele til at virke skønt og ægte. Selv menukortet oser af den der old days stemning.

Leos Beanery

Men ikke mindst, så er morgenmaden / brunchen de serverer fantastisk skøn, og der er noget for enhver smag. Deres skotske laks er virkelig dejlig, brødet virker hjemmebagt, og prisniveauet er også helt ok. For to voksne og et stort barn kom vi af med ca £ 30.

Leos Beanery

Hvis du skulle have fået lyst til at lægge vejen forbi hvis du er på de kanter, så er adressen:

Leo’s Beanery, 23A Howe Street, Edinburgh EH3 6TH

5 stars

 

 

 

Indlægget er ikke sponsoreret, og afspejler 100% min egen holdning og lyst til at anbefale stedet!

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment