Chokolademousse er ikke bare en rigtig lækker dessert – den er også virkelig nem at lave og kan laves i forvejen hvis der kommer gæster. Denne version har en lækker smag af appelsin, da den er tilsat friskpresset appelsinsaft, men appelsinsaften kunne også sagtens erstattes af f.eks. kaffe, ananasjuice eller kirsebærvin – alt efter hvad man lige har lyst til.
Chokolademousse er en dessert der som regel er elsket af både store og små, så hvis du får gæster og der er børn i selskabet, så kan den helt klart anbefales. Det smager også skønt serveret med blandede friske bær.
Tip: Moussen kan også bruges til at smøre imellem chokolade lagkagebunde til en lækker lagkage.
Andre lækre opskrifter med chokolade:
Italiensk chokoladetærte
Vandmelonis
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Chokolademousse
Ingredienser
- 125 g mørk chokolade
- 1 æggeblomme pasteuriseret
- 0,75 dl. friskpresset appelsinsaft
- 0,25 l. piskefløde
- Frisk appelsin til pynt
Sådan gør du
-
Smelt chokoladen enten i vandbad eller i en chokoladesmelter.
-
Pisk den smeltede chokolade sammen med æggeblommen og appelsinsaften, og lad blandingen køle af.
-
Pisk fløden til skum, og vend chokoladeblandingen heri.
-
Fyld moussen i 4 glas, dæk dem til med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskab minimum 4 timer inden servering.
-
Pynt med citronbåde inden de serveres.