Start med at dele æggene i blommer og hvider (begge dele skal bruges).
Pisk æggeblommerne med sukker, til det er lyst og let.
Riv rugbrødet på et rivejern (den grove side). Bland det sammen med æggeblommerne, og resten af de tørre ingredienser.
Tip: Det er lettest at rive rugbrødet, hvis det er lidt tørt!
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen.
Bag kagen i en rund springform (diameter ca. 21 cm), der først smøres og drysses med rasp. Fyld dejen heri.
Bag kagen ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 30 minutter. Tip: Læg evt sølvpapir over de sidste 10 minutter, så kagen ikke bliver for mørk. Prøv med en tandstikker om den er gennembagt.
Lad kagen køle af, og tag den så ud af formen og skær den igennem så du har 2 lagkagebunde.
Pisk fløden til flødeskum. Læg den ene lagkagebund på et fad, halvdelen af flødeskummet herover, og drys med revet chokolade. Læg den anden bund herover, plus flødeskum og et drys revet chokolade. Så er lagkagen klar!