Start med at lave dejen ved at blande alle de tørre ingredienser i en røreskål.
Skær det kolde smør i små terninger, og nulr det ind i melblandingen med fingrene til det er helt findelt. Saml dejen med koldt vand, og ælt den sammen til en sammenhængende dej.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir der er drysset med mel.
Smør en tærteform med en relativt høj kant, og læg dejen herover. Skær kanten til, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i fryseren mens fyldet laves.
Smelt smørret over middel varme. Når det er smeltet røres farin i - rør til blandingen ser blank ud. Det tager lige et minut eller to.
Tilsæt revet skal af appelsinen, korn af vaniljestangen, og sirup.
Pisk æggene i til blandingen er jævn, og rør pecan nødderne i (de skal ikke hakkes).
Læg fyldet på tærtebunden, og bag tærten ca. 55 minutter ved 175 grader (uden varmluft).
Serveres lun med vaniljeis, græsk yoghurt eller creme fraiche.