Rids overfladen af lammekøllen på kryds + tværs (kun igennem den hvide overflade - ikke ned i kødet).
Pil hvidløgsfeddene og halvér dem på langs. Skær små lommer ind i kødet (gøres lettest med en urtekniv), og stik et hvidløgsfed ind i hver "lomme".
Gnid lammekøllen grundigt med din krydderiblandingen, og sæt den så i køleskab mindst 2 timer for at trække.
Varm din grill op med indirekte varme til ca. 180 - 200 grader.
Sæt lammekøllen på rotisserispydet, og placér små smørklatter (gerne kryddersmør hvis du har det på lager - ellers bare almindeligt smør) rundt omkring på kødet.
Sæt lammekøllen på grillens rotisseri system og lad den snurre.
Sæt en drypbakke (foliebakke) under, som du fylder ca. 5 dl. kogende vand i.
Nu skal lammekøllen dreje rundt lige så stille i ca. 1,5 time, til den har nået en kernetemperatur på ca. 63-64 grader (test med et kødtermometer). MENS stegningen står på hælder du en 4-5 gange rødvin over kødet. Rødvinen giver kødet en skøn smag, og giver masser af smag til din fond nede i drypbakken.
Hold løbende øje med grillens temperatur under stegningen! Den skal gerne forblive på ca. 180 grader.
Når kødet har nået et kernetemperatur på ca. 63-64 grader tager du lammekøllen af, pakker den ind i staniol og et håndklæde el.lign, (så den holder varmen). Lad den trække ca. 15 minutter - og imens kan du så lave saucen.
Tag drypbakken med fond ind i køkkenet, og si indholdet over i en gryde.
Lad fonden koge lidt ind, og tilsæt så mælk (eller fløde hvis du synes). Varm op, og jævn saucen. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en dråbe madkulør hvis du synes saucen er for lys.
Skær kødet i tynde skiver, og server med f.eks. flødekartofler og den lækre sauce.