- en himmelsk kombination mellem en klassisk luciabolle og en kanelsnegl
Bland safran pulveret og vand, og lad det stå og trække i 5 minutter.
Opløs gæren i det håndvarme mælk, og tilsæt safran blandingen. Rør resten af ingredienserne i (som til en normal gærdej) - melet tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være smidig men stadig lidt klistret.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i en time.
Mens dejen hæver blandes ingredienserne til remoncen (blødt smør + sukker + kanel).
Rosinerne lægges i blød i vand (så de er dækkede) til de skal bruges.
Kog sukkerlagen (sukker + vand) til sukkeret er helt opløst, sæt det til side til det skal bruges.
Når dejen har hævet rulles den ud på et stykke bagepapir til størrelsen er 50 cm x 32 cm (ca). Smør hele overfladen med remoncen, og fold stykket sammen én gang (så det får størrelsen 25 x 32 cm).
Skær kanterne til med et pizzahjul, så du har et fint rektangel at arbejde med. Del nu dejen (på den korte led) i 16 strimler med pizzahjulet.
Hver strimmel foldes til den klassiske "S" form, med skæresiden (der hvor du kan se remoncen) opad. Øverst og nederst trykkes en rosin (dem der har ligget i vand).
Lad dem efterhæve på pladen i ca. 45 min.
Pensl med æggestrygelse (æg blandet med mælk) og drys med perlesukker.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 10 minutter.
Så snart de er kommet ud af ovnen pensles de med den afkølede sukkerlage - det giver dem den flotte blanke overflade.