Opløs gæren i det håndvarme vand, og rør æg, salt og sukker i.
Tilsæt ca. halvdelen af melet, og ælt herefter det bløde smør i.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blød og smidig, og slipper skålen.
Lad dejen hæve ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
Tip: lav først fyldet lige inden det skal i kagerne, da æblerne ellers lynhurtigt bliver brune. Du kan evt. dryppe med citronsaft.
Skræl og riv æblerne groft, og bland med sukker og blødt smør (det gøres lettest med fingrene).
Udrul dejen til ca. 0,5 cm. tykkelse, og skær den i firkanter der hver skal måle 10 x 10 cm.
Pensl 2 sider (et hjørne) af firkanten med sammenpisket æg, og læg en god håndfuld æblefyld på midten. Fold den anden del over, så kagen bliver trekantet. Luk siderne godt og tryk ned med en gaffel.
Lad kagerne efterhæve på pladen ca. 10-15 minutter mens ovnen varmer op, og pensl med æg og drys med perlesukker inden bagning.
Bages ca. 12 minutter ved 200 grader (ingen varmluft).
Serveres afkølede eller lune, og smager skønt med f.eks. lidt iskold flødeskum eller græsk yoghurt til.