- den helt klassiske slags med vanilje
Skræl æblerne og skær dem i tynde både, der fyldes i en gryde sammen med vand.
Kog æblerne i ca. 5 minutter, og tilsæt så sukker og kornene fra vaniljestangen. Tip: Lige for tiden er vaniljestænger voldsomt dyre, så jeg har denne gang i stedet brugt vaniljeekstrakt fra tube. Jeg synes selv resultatet blev fint!
Lad æblerne koge videre for svag varme i endnu 5-10 minutter, til grøden har den rigtige konsistens. Ikke alle æbler er lige villige til at koge ud, så du kan evt lige give det en tur med stavblenderen til sidst for at få bugt med de sidste æblestykker. Det er bedre end at koge grøden for længe, da den så vil miste sin fine lyse farve.
Afkøl grøden og spis den med f.eks. mælk på, græsk yoghurt eller en kugle vaniljeis. Grøden er også helt perfekt i en gammeldags æblekage med flødeskum og æblekagerasp / granola.