Lav desserten dagen før den skal bruges (eller minimum 4 timer før) så den når at stivne og blive helt kold.
Halvér passionsfrugterne, og skrab al "indmaden"ud og ned i en lille gryde.
Tilsæt sukker, og lad det hele varme op til kogepunktet.
Når det koger tager du det af varmen, og hælder det over i en beholder gennem en si, så kernerne sies fra. Sæt beholderen i køleskab. Du kan også vælge at beholde nogle af kernerne i - det er smag og behag om man kan lide dem!
Læg husblassen i blød i koldt vand 5-10 minutter.
Hæld mælken i en lille gryde, og sæt den til side.
Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. I en ny lille gryde hældes fløde, sukker og vaniljekorn, og blandingen varmes op så det koger. Sluk for varmen.
Varm mælken op (i den anden gryde) - det skal ikke koge. Når det næsten er på kogepunktet tager du gryden af varmen, vrider husblassen og rører den i den varme mælk under konstant omrøring.
Rør mælkeblandingen i flødeblandingen - rør godt!
TIP: Hvis du ikke bryder dig om vaniljekornene i din panna cotta, sigtes den gennem et klæde eller en finmasket si inden du hælder den i portionsglas.
Hæld den flydende masse i 3 portionsglas, og sæt dem i køleskab. De skal ikke dækkes til i første omgang da de så vil danne kondens. Dæk dem let til når de er helt kolde.
Lige inden servering hældes passionsfrugt sauce over de kolde panna cottaer. Tip: Passionsfrugt saucen bliver ret tyktflydende i køleskabet, så sæt den ud på køkkenbordet en times tid før, så den når at få stuetemperatur.