Friske eller tørrede krydderurterevt. oregano, timian, rosmarin - brug hvad du har
1dl.madlavningsfløde
Saltpeber
Sådan gør du
Halvér tomaterne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, der er smurt med lidt olivenolie. De skal ligge med skærefladen opad. Drys med lidt salt og peber.
Sæt i ovnen v. 200 grader i ca. 15 min.
Tag tomaterne ud og lad dem køle lidt af.
Hak løgene, og steg dem bløde i olivenolie (i en stor gryde).
Tilsæt de finthakkede hvidløg.
Tilsæt bouillon og de forbagte tomater. Tilsæt laurbærblade og krydderurter, og lad suppen småkoge i ca. 10 min. Tag laurbærbladene op.
Purér suppen (det gøres lettest med en stavblender direkte i gryden). Tilsæt til sidst 1 dl. madlavningsfløde, varm op og servér.